Білий дім працює над форматом зустрічі у Рамштайні після скасування візиту Байдена

Білий дім працює над форматом зустрічі у Рамштайні після скасування візиту Байдена

Укрінформ
У Білому домі працюють над форматом зустрічі Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") після скасування візиту президента США Джо Байдена до Німеччини.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

"З огляду на те, що поїздка була скасована сьогодні, ми все ще працюємо над тим, як саме може відбутися зустріч у Рамштайні. Наша прихильність до України була важливою частиною цього процесу, і вона залишається непохитною", - заявила журналістам перша заступниця речника Білого дому Емілі Саймонс.

Як зазначається, Німеччина очікувала, що близько 20 лідерів приїдуть до Рамштайна, де Президент України Володимир Зеленський планує представити План перемоги.

За словами одного з німецьких чиновників, засідання у форматі "Рамштайн" – перше на рівні лідерів – планувалося відкрити публічними виступами лідерів США, України та Німеччини. У зустрічі також мали взяти участь президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер та президент Польщі Анджей Дуда.

Читайте також: Блінкен слідом за Байденом скасував візит до Німеччини

Як повідомляв Укрінформ, Байден, Макрон, Шольц і Стармер планували зустрітися 12 жовтня в Берліні. Після цього вони мали вирушити на базу ВПС США "Рамштайн", де того ж дня запланована перша зустріч Контактної групи з питань оборони України.

Однак 8 жовтня стало відомо, що Байден відклав візит до Німеччини через загрозу потужного урагану на півдні США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-