Орбан підтримав заяви Трампа про мир в Україні «ще до інавгурації»

Орбан підтримав заяви Трампа про мир в Україні «ще до інавгурації»

Укрінформ
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан підтримав Дональда Трампа, заявивши, що в разі перемоги на президентських виборах той ще до інавгурації доб’ється миру в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

На пресконференції у Страсбурзі у вівторок Орбан нагадав, що 7 листопада заплановано неформальний саміт європейських лідерів у столиці Угорщини.

«Я щасливий, що неформальний саміт європейських лідерів відбудеться в Будапешті 7 листопада – через два дні після виборів (у США, – ред.)», – сказав Орбан, якого видання називає «лідером популістів».

Він назвав це найбільш слушною нагодою обговорити, «що ми повинні думати індивідуально і як спільнота про результат (війни Росії проти України – ред.) і як оцінити, що потрібно робити після цього».

Читайте також: Орбан хоче влаштувати «мирний саміт» між Україною та РФ

За словами Орбана, є «значна різниця» між зовнішньополітичним підходом Трампа і нинішньої адміністрації США.

«Ви можете обрати відповідно до національних інтересів на свій смак, за кого з них віддасте перевагу, – сказав Орбан, не приховуючи власних уподобань: – Ми відкриємо кілька пляшок шампанського, якщо Трамп повернеться».

Прем’єр Угорщини висловив упевненість, що Трамп у разі перемоги «не чекатиме церемонії інавгурації...  аби домогтися миру».

Читайте також: Путін з 2017 року налаштовував Трампа проти України - NYT

«Трамп діятиме негайно, і ми, європейські лідери, не можемо марнувати часу, бо між виборами та інавгурацією нового президента не буде двох-трьох місяців, як це зазвичай буває. Ми маємо реагувати спочатку інтелектуально, філософськи, потім стратегічно, а потім на рівні дій якомога швидше», – додав Орбан.

Як повідомляв Укрінформ, у ЄС планують бойкотувати саміт у Будапешті через «мирні візити» Обрана до Москви й Пекіна в перші тижні головування Угорщини в Раді ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-