Буданов брав участь у ключовому етапі операції у Вовчанську - розвідник

Буданов брав участь у ключовому етапі операції у Вовчанську - розвідник

Укрінформ
Очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов під час визволення Вовчанського агрегатного заводу безпосередньо керував місією.

Про це в телеефірі розповів командир підрозділу «Стугна» спецпідрозділу Тимура ГУР МОУ з позивним Лінукс, передає Укрінформ.

«Ні для кого не таємниця, що Кирило Олексійович Буданов часто безпосередньо бере участь в операціях. Конкретно в цій операції він був з нами в ключовий момент, на ключовому етапі. Кілька діб був присутній, безпосередньо керував місією. Безумовно, це підтримує бійців, дає їм мотивацію», ― сказав розвідник.

Він зазначив, що важливим етапом операції було непомітне для ворога зосередження українських сил і засобів у районі проведення бойового завдання.

«Це якраз класика операцій для спецпідрозділів. Це складна кількаетапна операція, до виконання якої були залучені великі сили: і безпілотних систем, і артилерії, і особового складу, який має досвід зачистки подібних будівель. Тож це було завдання для нас, і ми його виконали повністю», ― зазначив розвідник.

Читайте також: Шмигаль вручив Буданову відзнаку за внесок воєнної розвідки у боротьбі з російськими загарбниками

За його словами, одним з важливих факторів була чітка координація між задіяними у штурмі групами спецпідрозділу Тимура ― «Стугна», «Парагон», «Юнгер», РДК, БДК, «Терор».

«Кожна з цих груп мала свою специфіку роботи, і загалом вдалося дотриматись цієї координації. Це завжди важливо в будь-яких підрозділах», ― наголосив Лінукс.

Як повідомляв Укрінформ, 24 вересня спецпідрозділи ГУР МОУ повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу, знищивши десятки бійців елітних підрозділів ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-