Аеророзвідка нині повністю заміняє снайперів, лише зона ураження зросла - військовий

Аеророзвідка нині повністю заміняє снайперів, лише зона ураження зросла - військовий

Відео
Укрінформ
Війна динамічно змінюється, зокрема нині аеророзвідка повністю заміняє снайперів, але при цьому дистанції та зона ураження істотно збільшилися.

Таку думку висловив засновник проєкту Future Force, командир спеціальної групи Cats Squad Олександр Новосельський з позивним «Азов» у програмі Укрінформу «Станція Краматорськ», що вийшла 9 жовтня.

На переконання військового, важливо вивчати все, що відбувається в секторах фронтових напрямків, і прямо на місці навчати бійців. «Наша спецгрупа виїзних інструкторів прямої дії співпрацює з різними школами пілотування і технологічними школами, які мають навчання з FPV-напрямків, аеророзвідки, РЕБів, тобто всього, що пов'язано із сучасною радіоелектронною війною. Щоб не гаяти часу, ми навчаємо бійців пілотуванню прямо на фронті, разом із ними там виконуємо завдання, а потім досвід, привезений з війни, передаємо інструкторам у школах у тилу», – розповів Новосельський.

За його словами, війна дуже змінилася: аеророзвідка нині повністю заміняє снайпінг, тільки дистанції та зона ураження істотно більші. «Ти однією кулею вб’єш максимум двох і морально подавиш ворога на дистанції в кілометр-півтора, а FPV дістає ворожу техніку, танки, бліндажі за 20 і більше кілометрів, і це – неймовірний психологічний тиск на окупантів», – аргументує Новосельський.

За словами «Азова», наразі у навчанні задіяні понад 700 людей із різних команд і підрозділів. Вони всі поєднані в спільні групи, чати, постійно комунікують один з одним і працюють на фронті. «Я набагато більше зараз нищу ворога, ніж до цього, коли я бігав із гвинтівкою та приладом нічного бачення і вважав, що я класний Рембо», – запевняє нацгвардієць.

Більше про зміни воєнної стратегії, значення духовності для українців та культове завдання України у світоустрої можна дізнатися з повної версії інтерв’ю з Новосельським на новому Ютуб-каналі Укрінформу.

Читайте також: Командир Cats Squad: Війна - найгірше, що є у людства, але вона дає великий поштовх до розвитку

Олександр Новосельський у 2014-2017 роках служив у «Азові», а у 2022-му повернувся на фронт у складі спеціального розвідувального підрозділу Національної гвардії. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Як повідомлялося, «Станція Краматорськ» – це спільний продукт Укрінформу та Центру протидії з дезінформацією при РНБО. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя та водночас висвітлити основні російські ІПСО на тему армії та війни.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-