На Донеччині у зоні активних бойових дій залишаються 616 дітей

На Донеччині у зоні активних бойових дій залишаються 616 дітей

Укрінформ
У населених пунктах, які віднесені до зони активних бойових дій на Донеччині, наразі ще перебувають 616 дітей.

Про це на брифінгу повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«В населених пунктах, які віднесені до зони активних бойових дій, зараз знаходяться 616 дітей, а загалом всіх людей там знаходиться 43 409 осіб», - сказав Петлін.

За його словами, на сьогодні на Донеччині нараховуються 18 громад, в яких розташовані населені пункти, які віднесені до зони активних бойових дій. Це Бахмутська, Соледарська, Сіверська, Часовоярська, Званівська, Торецька; по Краматорському району – Іллінівська, Костянтинівська, Лиманська; по Покровському – Гродівська, Курахівська, Мар’їнська, Мирноградська, Новгродівська, Очеретинська, Селидівська і по Волновахскому району – Вугледарська та Новоселківська.

«Є громади, які повністю віднесені до зони бойових дій, а є громади, в яких віднесені окремі населені пункти», - додав Петлін. Водночас наголосив, що евакуація в регіоні не припиняється з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Читайте також: Росіяни минулої доби вбили одного жителя Донеччини та ще 11 поранили

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

У регіоні триває обов’язкова евакуація цивільного населення. У багатьох населених пунктах, які наближені до лінії фронту, проводиться примусова евакуація дітей з родинами.

Фото: Ґвара Медіа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-