Нацполіція оголосила підозру військовому РФ, який вбивав мешканців Бучі для розваги

Нацполіція оголосила підозру військовому РФ, який вбивав мешканців Бучі для розваги

Укрінформ
Слідчі Нацполіції України оголосили підозру російському військовому, який, за інформацією правоохоронців, вбивав мешканців Бучі заради розваги.

Про це поінформувало Головне слідче управління НПУ, передає Укрінформ.

«Фігуранту загрожує довічне позбавлення волі. Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс генерального прокурора», - зазначили у НПУ.

За інформацією правоохоронців, під час окупації Київщини у березні 2022 року цей росіянин відкрив стрільбу по беззбройним літнім чоловікам в цивільному одязі, які через відсутність електроенергії намагались приготувати їжу на багатті.

«Військовий РФ використав їх як живу мішень, у результаті чого один з цивільних отримав множинні вогнепальні поранення й загинув, а інший отримав поранення ноги», - заявили у поліції.

Правоохоронці отримали численні свідчення місцевих мешканців про те, що група військових РФ на чолі з цим військовим неодноразово обходили будинки та без попереджень стріляли по мирним мешканцям, які не мали зброї і не брали участі у воєнному конфлікті.

Слідчі Нацполіції встановили особу вбивці - ним виявився 27-річний уродженець Воронезької області, командир взводу парашутно-десантної роти, батальйону тактичної групи повітряно-десантних військ (в/ч 74268, м. Псков), який брав безпосередню участь в актах збройної агресії.

Читайте також: На Херсонщині війська РФ поранили з дронів двох цивільних

«У ході досудового розслідування було зібрано достатньо доказів, щоб оголосити йому про підозру за порушення законів та звичаїв війни, поєднане із замахом на вбивство та умисним убивством (ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 438, ч. 2 ст. 438 Кримінального Кодексу України)», - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, усередині вересня слідчі Нацполіції України оголосили про підозру військовому РФ, який, за інформацією слідства, розстріляв 2 мешканців Бучі через те, що хотів випити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-