Україна повністю контролює всю протяжність кордону з Білоруссю - Демченко

Україна повністю контролює всю протяжність кордону з Білоруссю - Демченко

Укрінформ
Прикордонники повністю контролюють всю протяжність кордону із Білоруссю, нестандартні ситуації не фіксуються.

Про це речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко сказав у телеефірі, передає Укрінформ.

«На щастя, ситуація незмінна. Ми повністю контролюємо всю протяжність кордону з Білоруссю від Волині до Чернігівщини. Якихось нестандартних ситуацій не фіксується, але попри все це, звісно, вкотре зазначу, що напрямок кордону з Білоруссю для нас важливий, для нас він несе певну загрозу, адже Білорусь лишається у сфері впливу країни-терористки Росії. І за тим, що відбувається вглиб території Білорусі, продовжують стежити підрозділи розвідки, і Міністерства оборони, і Державної прикордонної служби для того, щоб аналізувати всю інформацію, зважати на ті ризики, які в подальшому можуть змінювати ситуацію для того, щоб на всіх ділянках ми були готові до розвитку будь-яких ситуацій», - сказав Демченко.

Водночас він зазначив, що Україна продовжує укріплювати лінію кордону в інженерному відношенні, а найбільш загрозливі напрямки мінуються підрозділами Збройних сил України.

Читайте також: Перевіркою готовності військ Білорусі Кремль намагається нагнітати ситуацію на кордоні - ЦПД

«І в фортифікаційному відношенні укріплюється прикордоння, щоб наші воїни і Збройних сил, і Національної гвардії, які також посилюють цей напрямок, мали всі можливості відбити будь-яку атаку і протидіяти будь-якій загрозі», - наголосив речник ДПСУ.

Як повідомлялося, раніше речник ДПСУ Андрій Демченко поінформував, що на кордоні з Білоруссю прикордонники не фіксують ані переміщення техніки, ані особового складу підрозділів армії Білорусі.

Фото dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-