У момент атаки дронами ГУР і СБУ на аеродромі в Адигеї було 57 бортів - джерело

У момент атаки дронами ГУР і СБУ на аеродромі в Адигеї було 57 бортів - джерело

Укрінформ
Уночі 10 жовтня, в момент атаки безпілотниками Головного управління розвідки Міністерства оборони України і Служби безпеки України, на військовому аеродромі «Ханская» у РФ, було розміщено 57 бортів.

Про це у коментарі Укрінформу повідомило обізнане джерело у розвідці.

За словами співрозмовника агентства, на аеродромі дислокується російська 272-а навчальна Полоцька авіаційна база 2-го розряду Краснодарського вищого військового авіаційного училища льотчиків ім. Сєрова. Військовий об’єкт використовується ворожою авіацією для дозаправки та ракетно-бомбових ударів по підрозділах Сил оборони та населених пунктах України.

У момент атаки на аеродромі були розташовані російські бойові літаки та гелікоптери, зокрема: Су-34 ― 12 бортів; Diamond DA42 ― 2 борти; Л-39 ― 37 бортів; Су-35С ― 4 борти; Мі-8 ― 2 борти.

Українські спецслужби зафіксували, що після вибухів на аеродромі «Ханская» на місце події виїхали багато карет швидкої допомоги та пожежних машин.

Читайте також: Генштаб підтвердив ураження Силами оборони аеродрому «Ханская» в російській Адигеї

Наразі збитки від атаки на аеродром уточнюються.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 10 жовтня після атаки безпілотниками військового аеродрому «Ханськая» неподалік адмінцентру російської республіки Адигея Майкопа почалася пожежа.

Пізніше з’явилася інформація про евакуацію мешканців селища Родникове, розташованого поруч зі станицею Ханськая, яке безпосередньо межує з військовим аеродромом.

Система моніторингу пожеж NASA зафіксувала після атаки пожежу поблизу злітно-посадкової смуги аеродрому. Osint-дослідники припускають, що це можуть палати склад ПММ збоку від злітно-посадкової смуги на аеродромі «Ханська» чи паливні резервуари для літаків або склад авіабомб.

Своєю чергою керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко написав у Телеграмі, що «під Майкопом на аеродромі знищено склад ГСМ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-