Лікарні Курської області не використовують для допомоги українським пораненим - Медсили ЗСУ

Лікарні Курської області не використовують для допомоги українським пораненим - Медсили ЗСУ

Ексклюзив
Укрінформ
Евакуація українських поранених військовослужбовців у Курській області відбувається за тими принципами, які функціонують по будь-якому іншому напрямку, а медичні заклади Курської області не використовуються для надання допомоги українським військовим.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач Медичних сил ЗСУ Анатолій Казмірчук.

«Евакуація поранених, травмованих та хворих з цієї зони (з Курської області – ред.) відбувається відповідно тим принципам, які функціонують по будь-якому іншому напрямку», - повідомив Казмірчук.

Відповідаючи на питання, чи використовуються медичні заклади Курської області для надання першої допомоги українським пораненим, командувач зазначив: «Ні. Медична допомога надається або на стабілізаційних пунктах, які розгорнуті Медичними силами, або підрозділами відповідних медичних служб підрозділів ЗС України та сил оборони України, які там є. І далі шляхи евакуації – це прифронтові наші лікувальні цивільні заклади, де працюють, у тому числі, наші військові лікарі, медичний персонал. Ну і, відповідно, евакуація проводиться далі потім углиб країни».

Читайте також: Росія місяцями знала про плани ЗСУ і намагалася запобігти вторгненню у Курську область - The Guardian

Як повідомляв Укрінформ, наступальна операція Сил оборони України в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року.

За місяць Силам оборони України вдалося встановити контроль на території понад 1 300 квадратних кілометрів, створивши тим самим буферну зону на кордоні з Сумською областю.

Читайте також: Зеленський на Сумщині зустрівся з бійцями, які воюють у Курській області

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна утримуватиме під контролем частину Курської області, оскільки це є складовою плану перемоги у війні.

Згодом МЗС України звернулося до Організації Об’єднаних Націй і до Міжнародного комітету Червоного Хреста із закликом приєднатися до заходів гуманітарного реагування в районах Курської області Росії, які перебувають під контролем Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-