Перші литовські бойові безпілотники потрапили на військові склади

Перші литовські бойові безпілотники потрапили на військові склади

Укрінформ
На військові склади потрапили перші бойові безпілотники литовського виробництва, призначені для Литовської армії та Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони Литви.

Агентство оборонних ресурсів при Міністерстві національної оборони купило бойові безпілотники на 8 мільйонів євро у п’яти литовських виробників: Dangolakis, RSI Europe, Ltmiltech, Granta Autonomy та Unmanned Defense Systems. Понад 2,3 тисячі з них коштом на 3 млн євро буде поставлено Литовській армії, Збройним силам України – майже 5 тис. однотипних дронів за 5 млн євро. Ці постачання відбудуться до кінця поточного року.

Бойові безпілотники виробництва литовських компаній купуються з усіма додатковими аксесуарами, обладнанням для запуску, управління та навчання. Вони повністю зібрані, тому оператору безпілотника залишається лише підключити боєкомплект. Кожен із п’яти виробників безпілотників розробив власні унікальні рішення для зменшення впливу засобів РЕБ.

«Ми прагнемо сприяти виробництву безпілотників і антидронів у Литві, а технології та можливості безпілотників є необхідною умовою для наявності сучасних збройних сил. Це придбання, безсумнівно, пов’язане з фундаментальними інтересами національної безпеки», – сказав міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас.

Читайте також: Країни Східної Європи рекордно збільшили витрати на оборону - Bloomberg

Як повідомлялося, деякий час тому Міністерство національної оборони Литви з метою підтримки України та розширення бойових можливостей литовської армії звернулося до литовських виробників безпілотників для виробництва бойових безпілотників. У співпраці з Міністерством оборони України на території України були проведені випробування литовських бойових безпілотників, що відповідають фронтовим умовам. Після цих випробувань були підписані контракти з п'ятьма литовськими компаніями.

Фото: KAM

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-