Для Агенції оборонних закупівель і Державного оператора тилу створили наглядові ради - Умєров

Для Агенції оборонних закупівель і Державного оператора тилу створили наглядові ради - Умєров

Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров заявив про створення наглядових рад для Агентства оборонних закупівель і Державного оператора тилу.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

"Найважливіше - ми нарешті створили наглядові ради для Агентства оборонних закупівель (АОЗ) і Державного оператора тилу (ДОТ). Наглядові ради - важливий елемент для ефективного та прозорого управління закупівлями. Призначення їх є важливим кроком до відповідності міжнародним стандартам. Це гарантує незалежний контроль за процесами, мінімізує корупційні ризики та підвищує довіру до системи як всередині країни, так і з боку наших міжнародних партнерів", - написав міністр.

Як зазначив Умєров, у складі рад будуть українські та міжнародні експерти, що дозволить інтегрувати найкращий світовий досвід у реформування нашої оборонної сфери.

За його словами, "це був тривалий шлях задля забезпечення прозорості і відкритості цього процесу". "Ми продовжуємо зміцнювати Україну, крок за кроком, разом із нашими партнерами", - додав урядовець.

Читайте також: Нова модель оборонного менеджменту пройде апробацію у ЗСУ - Міноборони

Також він поінформував щодо кадрових змін у Міністерстві оборони, зокрема про звільнення свого заступника Олександра Балануци та призначення на його посаду Сергія Боєва. Ще одним заступником призначено бригадного генерала юстиції Сергія Мельника на позивний Marsel.

За інформацією Міністерства оборони, у складі Наглядових рад будуть як українські, так і міжнародні експерти, що дозволить інтегрувати глобальний досвід в реформування оборонних закупівель. Наглядові ради будуть незалежними у своїй діяльності, адже більшість членів були відібрані через відкриті конкурси.

Зокрема, уряд погодив призначення на посади членів наглядової ради «‎Агенції оборонних закупівель»:

‎ як незалежних членів:

  • Патрік Аурой (має понад 30 років досвіду роботи на керівних посадах у Франції в секторі оборони, а також в структурах в НАТО. Обіймаючи посаду заступника генсекретаря з питань оборонних інвестицій, очолював Конференцію національних керівників озброєнь НАТО);
  • Катерина Кузнецова (має більш ніж 25-річний міжнародний досвід у галузі аудиту та корпоративних фінансів, зокрема, на посаді директора в компанії PwC у Великій Британії);
  • Лукаш Столярськи (протягом 18 років роботи в NSPA NATO керував багатонаціональними командами і складною логістикою);

як представників держави:

  • Юрій Джигир (заступник міністра оборони України, економіст з більш ніж 20-річним досвідом сприяння реформам у сфері управління державними фінансами, соціальної політики та фіскальної децентралізації);
  • Тарас Чмут (директор фонду «Повернись живими»).

Крім того, уряд погодив призначення на посади членів наглядової ради «‎Державного оператора тилу»‎:

як незалежних членів:

  • Саймон Вудворд (має значний досвід роботи у британському та міжнародному секторах фармацевтики, роздрібної торгівлі, товарів народного споживання, громадського харчування, військових та ризикованих товарів);
  • Ганна Демченко (має більш ніж 20-річний досвід роботи в міжнародних компаніях за фінансовим напрямом);
  • Микола Роєнко (має досвід у впровадженні функцій комплаєнсу, внутрішнього аудиту, внутрішніх розслідувань щодо можливих зловживань, становленні функції контролінгу та бюджетування, роботі в проєктах ІРО, проведенні аудиту фінансової звітності провідних компаній);

як представників держави:

  • Надія Бігун (на посаді заступника міністра економіки України координує розроблення та реалізацію державної політики у сфері публічних закупівель, розвиток конкурентних відносин та державного партнерства);
  • Юлія Марушевська (голова Офісу підтримки змін Міністерства оборони України).

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони отримало список кандидатів із шести країн світу на посади незалежних членів наглядової ради Агенції оборонних закупівель.

У міністерстві нагадали, що в березні 2024 року Агенція оборонних закупівель оголосила через механізм спрощеної закупівлі в системі Prozorro відбір професійної рекрутингової компанії, яка мала допомогти підібрати незалежних членів наглядової ради агенції.

За результатами відбору переможцем було визначено ТОВ «Телент Едвайзорс» (Odgers Berndtson). 29 березня з цією компанією був укладений контракт на проведення пошуку кандидатів на посади трьох незалежних членів наглядової ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-