СБУ затримала зрадника, який наводив російську артилерію на свою бригаду під Часовим Яром

СБУ затримала зрадника, який наводив російську артилерію на свою бригаду під Часовим Яром

Фото
Укрінформ
Військова контррозвідка Служби безпеки затримала агента ФСБ на Донеччині, який служив в ЗСУ на контракті.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Укрінформ

Ним виявився 22-річний оператор безпілотних систем однієї з бойових бригад ЗСУ, яка тримає оборону на Краматорському напрямку. У 2023 році контрактник був дистанційно завербований кадровим співробітником ФСБ – Сороколєтовим Дмитром Павловичем.

За матеріалами справи, зрадник «зливав» ворожому спецслужбісту локації свого підрозділу БпЛА, який займався коригуванням вогню по росіянах, що атакували Часів Яр. Російські загарбники планували використати цю інформацію для ударів по позиціях українських дронщиків, які заважали прориву рашистів до міста.

Також агент намагався передати ворогу координати інших підрозділів ЗСУ в районі Часового Яру.

Військові контррозвідники СБУ завчасно викрили зрадника і завдяки цьому запобігли російським ударам по локаціях українських військ.

Після документування злочинних дій російського агента було затримано. За даними слідства, фігурант потрапив у поле зору окупантів через свої прокремлівські коментарі в російських Телеграм-каналах, де підтримував війну РФ проти України.

Читайте також: Прикордонник із Волині отримав 15 років в’язниці за держзраду

Під час обшуків у затриманого вилучено мобільні телефони із доказами роботи на ворога. На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомлялось, Служба безпеки України затримала агента РФ, який мобілізувався до Збройних сил України, щоб коригувати удари росіян по навчальних центрах і локаціях сил протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-