У ISW пояснили, для чого Росія б’є по українських портах

У ISW пояснили, для чого Росія б’є по українських портах

Укрінформ
Росіяни завдають ударів по українських портах для того, щоб підірвати міжнародну підтримку України й підштовхнути її до переговорів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті зауважили, що російські війська вчетверте з 5 жовтня завдали удару по цивільних суднах, пришвартованих в українських портах.

«Це є частиною очевидної російської кампанії з завдавання ударів по портових зонах з метою підірвати український зерновий коридор, підірвати міжнародну підтримку України і підштовхнути Україну до попередніх переговорів», - вважають аналітики.

Одеська обласна влада повідомила, що росіяни завдали удару балістичною ракетою по Одеському порту вдень 14 жовтня, влучивши в цивільні судна NS Moon під прапором Белізу і суховантаж Optima під прапором Палау, а також в портову інфраструктуру і зерновий склад, нагадали аналітики.

Вони додали з посиланням на українські джерела, що російські сили останнім часом завдавали ударів по цивільних суднах, пришвартованих в Одеському порту в ніч з 5 на 6 жовтня, а також 7 і 9 жовтня.

Російські військові блогери заявили, що підтримують ці атаки і прямо закликали до подальших ударів з боку РФ по українській зерновій інфраструктурі, цивільним суднам в українських портах та інших цілях, які б ще більше погіршили економічний потенціал України.

«ISW оцінив, що російські удари по цивільних суднах та іншій інфраструктурі зернового коридору майже напевно спрямовані на те, щоб підірвати впевненість Заходу в здатності України забезпечити і захистити зерновий коридор, щоб вплинути на нинішні західні дискусії про довготривалу підтримку України і перешкодити Україні економічно вижити під час війни», - йдеться у звіті.

Читайте також: Ракетна атака на Одеський порт: двоє постраждалих - у важкому стані

Як повідомляв Укрінформ, увечері 7 жовтня війська РФ завдали удару балістичною ракетою по портовій інфраструктурі Одеси, внаслідок чого загинув громадянин України, п’ятеро іноземців зазнали поранень.

14 жовтня російські війська знову вдарили по Одесі балістичною ракетою. Унаслідок удару російських військ по Одеському порту пошкоджень зазнали два цивільні судна, зокрема вдруге пошкоджений суховантаж "OPTIMA".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-