Сили оборони знищили цьогоріч російської артилерії на $8 мільярдів - Міноборони

Сили оборони знищили цьогоріч російської артилерії на $8 мільярдів - Міноборони

Укрінформ
Сили оборони України за дев'ять місяців знищили 144 артилерійські бригади російських військ, вартість яких становить приблизно 8 млрд доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

З 1 січня по 1 жовтня 2024 року Збройні сили України знищили 10 373 артилерійські системи російських загарбників.

"Найчорнішим" днем для армії РФ стало 22 вересня, коли, за даними Генерального штабу ЗСУ, українські захисники знищили 81 ворожу артсистему.

Читайте також: Артилеристи знищили на Покровському напрямку російський «Град» з повним боєкомплектом

Як зазначили у Міноборони, один артилерійський дивізіон – це 18 артилерійських стволів, артбригада – 72 артустановки. Отже, впродовж дев’яти місяців цього року Сили оборони знищили умовно 144 ворожі артбригади.

Вартість знищеної цьогоріч російської техніки становить щонайменше 8 млрд доларів. Це приблизна сума, яка ґрунтується на інформації з відкритих джерел і середніх цінах на озброєння та військову техніку на світовому ринку.

Читайте також: Українська ППО за тиждень знищила 164 російські дрони

Як підкреслюється, знищені або виведені з ладу без перспективи відновлення ворожі САУ, гаубиці та гармати, можливо, найдорожчий металобрухт у світі.

«Витрати Росії на війну, загарбання чужої землі, вбивства українців могли бути направлені на вирішення внутрішніх соціальних питань. За 8 млрд доларів США, до прикладу, агресор міг би побудувати 13 сучасних спортивних арен або 18 об’єктів охорони здоров’я, оснащених найкращими зразками лікувально-діагностичної апаратури», - ідеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 15 жовтня 2024 року становлять близько 671 тисячі 400 осіб, зокрема за минулу добу - ще 1210 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-