Збиття БпЛА «Охотник» засвідчило черговий провал російських збройових розробок - британська розвідка

Збиття БпЛА «Охотник» засвідчило черговий провал російських збройових розробок - британська розвідка

Укрінформ
Збиття Росією власного нового безпілотника С-70 "Охотник" є свідченням чергового провалу російських збройових розробок.

Про це повідомило у соцмережі Х Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначили у британській розвідці, 5 жовтня росіяни збили власний БпЛА С-70 «Охотник», коли він пролітав біля лінії фронту в Донецькій області. «Ймовірно, Росія втратила контроль над БпЛА і прийняла рішення знищити літальний апарат, щоб він не потрапив у руки противника», - сказано у звіті.

Читайте також: Кратер більш як 60 метрів: нові знімки з місця вибуху міжконтинентальної ракети РФ «Сармат»

Аналітики припускають, що росіяни чекали до останнього і вирішили збити БпЛА, вичерпавши всі спроби повернути його під контроль.

«Це демонструє ще один дорогий і ганебний провал російських розробок озброєнь, який відтермінує запуск С-70», - вважають у британській розвідці.

Зазначається, що С-70, розроблений компанією «Сухой», перебував у розробці щонайменше десять років і був помічений під час випробувань на російській авіабазі в Ахтубінську. Головною особливістю С-70 є зменшений поперечний переріз радара, що має зробити його «непомітним» під час дальнього удару, потенційно здатним оминати системи радіолокації і протиповітряної оборони противника. Передбачається, що БпЛА може працювати спільно з винищувачем Су-57 FELON.

Читайте також: Якими дронами росія намагається «кошмарити» Україну та світ

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня на території Костянтинівської громади на Донеччині була збита російська повітряна ціль. Виникла пожежа, пошкоджено приватні будинки.

Спочатку вважалось, ще це був російський літак. Але згодом керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко написав, що це міг бути російський БпЛА "Охотник".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-