Пам’яті розвідника Андрія Штиркова (позивний «Кліщ»)

Пам’яті розвідника Андрія Штиркова (позивний «Кліщ»)

Хвилина мовчання
Укрінформ
Протягом двох років вважався зниклим безвісти

Розвідник Андрій Штирков загинув біля населеного пункту Нове Лиманського району Донецької області. З 16 квітня 2022 року вважався зниклим безвісти.

Протягом 2016-2018 років чоловік брав участь в АТО у складі спецпідрозділу «Айдар». Після повернення зі сходу тривалий час працював за кордоном.

На другий день повномасштабного вторгнення РФ повернувся до України і добровільно вступив до складу Київської тероборони. 

У березні 2022 року отримав поранення, але одразу повернувся до підрозділу.

"Ми довго працювали з його бабусею, яка його виховувала, у Лікарському фізкультурному диспансері, він ріс на наших очах, був доброю такою дитиною, весь кучерявий, красивий хлопчик. Він герой через те, що він поїхав у Польщу, жив там із сім'єю, а 25 чи 26 лютого він вже був у Сумах, де він проходив в АТО службу", - розповіла Суспільному знайома родини загиблого Антоніна Курносенкова.

Приятель загиблого Євген працював разом із Андрієм у Польщі й каже, що той був дуже гарною людиною, другом і колегою.

"У мене є останнє відео, він мені надсилав, мене на роботу запрошував, і буквально через тиждень-два почалося вторгнення. Він пише-дзвонить: звільняюсь, піду на війну. Потім кілька фотографій надіслав, осколкове поранення було у нього, «завтра виписують – їду знову в частину», і більше про нього нічого не знаю", - згадує чоловік.

"Спочатку сказали, що він загинув, і все, але ж серце матері…Хочеться вірити, що дитина жива. ДНК робили неодноразово, її викликали неодноразово, ми сподівалися, що він буде живим. У грудні (2023 року - ред.) було перше підтвердження, вона мені про це сказала, а потім сказала, що на початку січня буде друге. Коли прийшло це підтвердження, вона відчинила двері, і я без слів все зрозуміла", - поділилася знайома мами загиблого Тетяна Полянська.

Попрощалися з воїном у Сумах 10 березня 2024 року. Після панахиди у Свято-Георгіївському храмі захисника поховали на Алеї Слави Баранівського кладовища.

Андрію Штиркову назавжди залишилось 36 років.

Вічна шана Герою!

Фото: Суспільне.Суми

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-