Зеленський запропонував Байдену розглянути можливість розвитку спільного виробництва зброї

Зеленський запропонував Байдену розглянути можливість розвитку спільного виробництва зброї

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час телефонних переговорів із Президентом США Джозефом Байденом запропонував розглянути можливість розвитку спільного виробництва зброї.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

Також президенти обговорили важливість додаткових тренувань для українських військовослужбовців. Окрему увагу приділили майбутньому онлайн-засіданню Української оборонної контактної групи, формату Рамштайн.

Зеленський поінформував Байдена про своє звернення до українського парламенту, під час якого План перемоги здобув тверду підтримку всіх парламентських партій і груп. У четвер План буде представлений на засіданні Ради Європи.

У ході перемовин Президент також висловив вдячність США за непохитну підтримку України від початку повномасштабного вторгнення російських військ. Він наголосив, що лідерство Байдена в об’єднанні світу і міцна двопартійна підтримка Штатів мали вирішальне значення й допомогли Україні вистояти та захистити свою незалежність.

Окремо Зеленський подякував президенту США, обом партіям Конгресу й американському народу також за новий оборонний пакет на суму 425 млн доларів.

«Продовжуємо працювати з партнерами над втіленням Формули миру. Дякуємо США за готовність допомогти Україні зміцнити позиції, щоб примусити Росію до доброчесної дипломатії», – зазначив глава держави.

Читайте також: Допомога Україні стане важливою частиною візиту Байдена до Німеччини - Білий дім

В Офісі Президента додали, що серед обговорених лідерами тем була також можливість надання Україні більшої кількості систем ППО. Зеленський закликав пришвидшити цей процес.

Порушені були й питання підвищення рівня оборонної співпраці в найближчі місяці та посилення санкцій проти Росії. Зеленський відзначив готовність Штатів суттєво зміцнити позиції України.

Робота української й американської команд над Планом перемоги теж була у фокусі розмови.

«Ми вдячні Америці за розуміння наших потреб і підтримку в посиленні України з метою примусити Росію до чесної дипломатії», – заявив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 16 жовтня Байден оголосив про виділення нового пакету допомоги Україні у сфері безпеки на суму 425 млн доларів, який включає засоби ППО, боєприпаси, військову техніку та інші озброєння.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-