Десятки полонених росіян та інші деталі: військові розповіли про операцію Сил оборони і ГУР на Харківщині

Десятки полонених росіян та інші деталі: військові розповіли про операцію Сил оборони і ГУР на Харківщині

Укрінформ
Під час операції в лісі на півночі Харківщини, що тривала більше двох місяців, у полон узяли 20-30 російських військових.

Про це в ефірі “Суспільне. Студія” повідомив начальник відділення планування 13 бригади Нацгвардії “Хартія” Антон Баєв, передає кореспондент Укрінформу.

“За всю цю велику операцію, я думаю, в цілому їх взяли більше 20, а, може, й 30-ти. Це бійці різного класу. Це й просто мобілізовані без якоїсь потужної підготовки. Це були і військові з дуже великим досвідом. Ми ловили і “вагнерівців”, які були ще в Бахмуті. Дуже різний контингент”, - зазначив Баєв.

Він наголосив, що цей результат дали спільні дії.

Читайте також: В ГУР показали, як масштабно знищують російську артилерію на Харківщині

“На ГУР покладалися специфічні завдання щодо зачистки ворожих позицій і просування вперед, наша бригада відігравала функцію забезпечення цих дій – і артилерією допомагали, і засобами РЕБ прикривали, і замінювали підрозділи ГУР, які просувалися. Це все результат спільних дій, які ми проводили останні два-три місяці”, — сказав Баєв.

За його інформацією, зараз ситуація в зоні відповідальності бригади контрольована.

“Закріплюємося на тих позиціях, які вдалося відновити останнім часом. Також продовжуємо ударно-пошукові дії, збільшуємо буферну зону між першими порядками наших підрозділів і противником”, - сказав військовослужбовець.

Захоплені позиції через умови рельєфу (перепади висоти, яри, балки)  - це, по суті, одномісні нори.

Читайте також: На півдні Сили оборони вдарили по полігону, де навчались військові РФ

“Це не просто викопана нора – вона має різні загини, щоб уникати пошкоджень від гранат. Їх було дуже багато. З того, що ми вже бачимо: одна нора на людину, вона може сягати чотирьох метрів у глибину і які дуже важко зачищати. Вони розміщені секторами, які накладаються один на одного, щоб уникати “сліпих зон”. І їх частота, таких нір, може досягати через кожні 5-6 метрів. Тож потрібно розуміти, що специфіка операції була дуже складною. Ми починали працювати, коли ліс ще був дуже густий, зелений. Важка місцевість”, - додав Баєв.

Як повідомлялося, на півночі Харківської області підрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України зачистили 400 гектарів лісу і знищили майже полк російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-