Норвегія надасть Україні шість винищувачів F16 найближчим часом - Умєров

Норвегія надасть Україні шість винищувачів F16 найближчим часом - Умєров

Укрінформ
Міністри оборони України та Норвегії Рустем Умєров та Бйорн Арільд Грам обговорили поточну ситуацію на фронті, потреби України в далекобійній зброї та зміцнення протиповітряної оборони. Найближчим часом Норвегія передасть Україні шість винищувачів F16.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони Рустем Умєров повідомив у Фейсбуці.

«Під час Ради Україна-НАТО провів двосторонні переговори з міністром оборони Норвегії Бйорном Арільдом Грамом. Подякував норвезькому уряду та народу за безпрецедентну підтримку України. Обговорили поточну ситуацію на фронті та наші потреби, зокрема у далекобійній зброї. Досягли конкретних домовленостей щодо зміцнення нашої протиповітряної оборони», - повідомив Умєров.

За його словами, окремий фокус переговорів — авіаційна складова. Зокрема посилення спроможностей України винищувачами F16.

«Норвегія продовжить підтримку і надасть Україні шість літаків найближчим часом», - повідомив міністр.

Також міністри обговорили питання розвитку української оборонної промисловості.

Умєров запросив Норвегію долучитись до «Данської моделі» — прямого фінансування українських оборонних підприємств. Крім того, міністр запропонував Норвегії взяти «шефство» над однією з бригад ЗСУ за зразком Франції, яке включає тренування та комплектування.

Читайте також: Умєров розповів представникам Європарламенту про План перемоги і запропонував озброювати бригади ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейдепривітав План перемоги Президента Володимира Зеленського і запевнив у підтримці вступу України до НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-