РФ зібрала значне угруповання на Торецькому напрямку - Сили оборони

РФ зібрала значне угруповання на Торецькому напрямку - Сили оборони

Укрінформ
Армія РФ зосередила значне угруповання на Торецькому напрямку.

Як передає Укрінформ, про це в телеефірі повідомила речниця ОТУ "Луганськ" Анастасія Бобовнікова.

"Ворог зібрав значне угруповання військ на цьому (Торецькому - ред.) напрямку. Їх у рази більше. Нам відомо, що вони поповнюють втрати на передових позиціях і заводять туди нових військовослужбовців", - сказала вона.

За словами спікерки, окупанти постійно заводять декілька десятків осіб на одну або декілька позицій. Лише за минулу добу на Торецькому напрямку ворог втратив близько 100 осіб вбитими та пораненими.

"Ситуація протягом доби була складною. Тривають бої на Краматорському напрямку, на Сіверському напрямку ворог застосовував авіацію. На Торецькому напрямку найскладніше, там зовсім нелегко. Протягом доби було шість бойових зіткнень, проте наші оборонці тримаються і намагаються стримувати ворога", - поінформувала речниця.

Вона зазначила, що в Торецьку динамічні бої через те, що ворог стирає вулиці вщент. Унаслідок цього важко сказати, яка частина міста залишається під контролем Збройних сил України.

"Насамперед це артилерія. Вони невибірково намагаються обстрілювати місто. Нищать цілі квартали, вулиці. Вони обстрілюють звичайних мирних людей також. І, звісно, це авіація. Від КАБів страждає не тільки Торецьк, а й міста на Краматорському напрямку, такі як Костянтинівка, яка теж знаходиться неподалік Торецька. Туди теж постійно долітають КАБи", - додала Бобовнікова.

Вона наголосила, що за даними міської військової адміністрації Торецька в місті залишається близько 1000-1100 людей, які забезпечені продуктами тривалого зберігання та водою. Також речниця закликала цивільних евакуйовуватись та не заважати військовим.

Читайте також: В Донецькій області залишаються близько 334 тисяч цивільних

Як повідомляв Укрінформ, у Торецьку не лишилося цілих будинків й укриттів і, на жаль, це дозволяє російським загарбникам займати нові райони в місті.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-