Південна Корея ідентифікувала інженера з КНДР, присутнього на запуску росіянами ракет по Україні

Південна Корея ідентифікувала інженера з КНДР, присутнього на запуску росіянами ракет по Україні

Укрінформ
Розвідка Південної Кореї ідентифікувала північнокорейського інженера-ракетника, який перебував на російських позиціях поблизу лінії фронту на сході України і спостерігав за запусками ракет по українській території.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Зазначається, що Національна розвідслужба Південної Кореї за допомогою програми розпізнавання облич проаналізувала знімок, імовірно зроблений у Донецькій області України, та делегації, що супроводжувала лідера КНДР Кім Чен Ина під час інспекції одного зі збройових заводів у серпні минулого року.

У висновку програма розпізнавання облич встановила збіг на понад 80% зовнішності людини на знімку з України із інженером, який торік супроводжував Кіма на заводі з виробництва мобільних ракетних установок.

Фото: Courtesy of the National Garden
Фото: Courtesy of the National Garden

Розвідка Південної Кореї вважає, що фото інженера-ракетника з КНДР зроблене на місці запуску північнокорейських балістичних ракет по Україні, що підтверджує направлення Пхеньяном до російських військ в Україні своїх фахівців, які допомагають росіянам застосовувати зброю північнокорейського виробництва для ударів по українській території, а також збирають дані, аби вдосконалювати власні технології виробництва зброї.

Читайте також: Росіяни підготували анкети корейською мовою для солдатів із КНДР - CNN

У південнокорейському розвідувальному відомстві вважають підтвердження присутності інженера-ракетника з КНДР на російських позиціях ще одним доказом того, що Північна Корея почала брати безпосередню участь у російському вторгненні в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, у Білому домі вважають звернення Росії до Північної Кореї за людською силою ознакою її відчаю, а не сили.

Перше фото: VOA Korea

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-