Військові КНДР спробували втекти з російських позицій у Курській області - джерело

Військові КНДР спробували втекти з російських позицій у Курській області - джерело

Укрінформ
За даними Головного управління розвідки Міноборони України, 18 військовослужбовців Північної Кореї здійснили спробу втечі з позицій російських військ на Курщині. Росіяни затримали їх на Брянщині.

Про це Укрінформу повідомили джерела у військовій розвідці.

"Військові з КНДР, які намагалися втекти з позицій на Курщині, можуть бути задіяні в штурмових діях проти ЗСУ. 18 військовослужбовців Північної Кореї, які здійснили спробу втечі з позицій російських окупаційних військ у Курській області, були затримані росіянами в Комарицькому районі Брянської області", - повідомляють джерела у ГУР.

За даними співрозмовників агентства, близько 40 військових інструкторів з Північної Кореї разом з пів сотнею російських окупантів перебували на позиціях у лісі в районі Колячек Хомутовського району Курської області.

"Встановлено, що північнокорейці здійснювали навчання військовослужбовців зс РФ з використання повітряних куль у військових цілях. Натомість військовослужбовці зс РФ навчали представників Північної Кореї веденню сучасного піхотного бою з використанням досвіду так званої СВО", - поінформували у розвідці.

У ГУР зазначили, що після закінчення курсу навчання військовослужбовців Північної Кореї залишили в лісовому масиві в районі Колячек Хомутовського району на кілька днів без продуктів харчування та без вказівок щодо подальших планів та намірів.

"14 жовтня частина північнокорейців вирішили самовільно залишити позиції з метою пошуку командування зс РФ. За дві доби, 16 жовтня зниклі з позицій військовослужбовці були знайдені та затримані російськими окупантами. Відстань від місця втечі становила близько 60 кілометрів", - заявили джерела.

Співрозмовники агентства повідомили, що наразі усі 40 військових КНДР, які перебували на позиціях у Хомутовському районі, переміщені у Льговський район Курської області для подальшого задіяння у штурмових діях на Курщині.

Читайте також: Радбез ООН обговорить у понеділок участь Північної Кореї у російській війні проти України

Як повідомлялося, Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки РФ у війні проти України. Йдеться про чотири бригади вояків, зокрема спецпризначенців.

Міністерство закордонних справ Південної Кореї викликало в понеділок російського посла у Сеулі, щоб висловити жаль з приводу відправки Північною Кореєю своїх солдатів для ведення війни Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-