Голова Держприкордонслужби відвідав бойові підрозділи на передовій

Голова Держприкордонслужби відвідав бойові підрозділи на передовій

Фото, відео
Укрінформ
Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко відвідав бойові підрозділи на передовій, де чотири бойові прикордонні загони відзначили день частини. 

Зараз вони у складі Сил оборони стримують російських загарбників на проміжку від Сумщини до Донеччини. Про це повідомляє ДПСУ, передає Укрінформ.

Голова Держприкордонслужби побував у пунктах управління та на позиціях низки підрозділів. Дейнеко ознайомився з обстановкою, умовами та потребами бійців, вручив державні та відомчі нагороди, 

Харківський, Луганський, Донецький та Сумський прикордонні загони були створені у жовтні 1992 року, під час розбудови прикордонного відомства незалежної України. Тоді вони мали завдання взяти під контроль і охорону кордону з Росією, а сьогодні ці загони стримують збройну агресію північного сусіда. При цьому два загони переформатовані у бригади Гвардії наступу: Луганський – це бригада «Помста», Донецький - «Гарт», повідомили у ДПСУ.

Генерал-лейтенант Дейнеко наголосив, що вже десятиліття прикордонники та прикордонниці з цих загонів перебувають на передовій російсько-української війни. А з початку повномасштабного вторгнення ці загони постійно перебувають на найбільш активних і відповідальних напрямках та вносять свій неоціненний вклад у майбутню перемогу України.

Відео: Держприкордонслужба

«Вдячний вам за все, що ви робите сьогодні, за те що ви захищаєте нашу державу, не даєте ворогу просунутися вглиб нашої території. Україна була, є, і буде. Український народ, українська нація обов'язково переможе», - сказав Дейнеко воїнам Держприкордонслужби.

Читайте також: Прикордонники показали, як збили «Шахед» зі стрілецької зброї

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовці прикордонної бригади «Гарт» знищили вогневий опорний пункт, місця укриття та склади з боєкомплектами російських загарбників на Вовчанському напрямку.

Фото: Держприкордонслужба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-