На Покровському напрямку від початку доби відбили 18 атак, дев’ять боїв тривають

На Покровському напрямку від початку доби відбили 18 атак, дев’ять боїв тривають

Дані Генштабу
Укрінформ
Від початку доби на лінії фронту відбулося 67 боєзіткнень, понад третина з них - на Покровському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Терористи продовжують руйнувати українські міста і села ракетними, авіаційними та артилерійськими ударами. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 67. Українські захисники вживають необхідних заходів для недопущення просування противника вглиб нашої території", - йдеться у зведенні.

За даними Генштабу, на цей час від вогню ворожої артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню постраждали, зокрема, громади населених пунктів Бояро-Лежачі, Краснопілля, Басівка, Мезенівка, Новеньке та Миропілля Сумської області; Михальчина Слобода та Полісся Чернігівської області. Крім цього, російські війська завдали авіаударів КАБами по районах Хотіні, Басівки, Річок, Білопілля та Краснопілля Сумської області.

Читайте також: Росіяни вчергове пошкодили лінію живлення на Запорізькій АЕС

Повідомляється, що на Харківському напрямку окупанти двічі штурмували позиції українських підрозділів у районах Вовчанська та Липців.

На Куп’янському напрямку загарбники також двічі атакували Сили оборони в районах Лозової та Вишневого, одне боєзіткнення триває.

На Лиманському напрямку армія РФ здійснила вже сім атак на українські позиції поблизу Греківки, Новомихайлівки, Петропавлівки та Тернів. Шість боїв завершилися, ще один триває. Українські воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу втрат, зазначають у Генштабі.

Водночас, за його інформацією, війська окупантів продовжують шукати слабкі місця в обороні поблизу Верхньокам’янського та Переїзного на Сіверському напрямку. З початку доби тут відбулося два штурми ворога.

Читайте також: Десантники відбили спробу військових РФ прорвати оборону і захопити Максимільянівку під Кураховим

На Краматорському напрямку від початку доби російська авіація завдала ударів КАБами та НАРами по Пазено, Майському та Часовому Яру.

На Торецькому напрямку ворог один раз намагався вклинитися в оборону ЗСУ в районі Торецька, по місту окупанти завдали ударів КАБами.

За даними Генштабу, на Покровському напрямку російські загарбники здійснили 27 спроб потіснити українських захисників з позицій в районах Сухої Балки, Воздвиженки, Миролюбівки, Променя, Лисівки, Крутого Яру, Селидового та Михайлівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 18 атак, дев'ять боєзіткнень тривають.

На Курахівському напрямку армія РФ здійснила 15 атак у бік населених пунктів Гірник, Новодмитрівка, Максимільянівка, Георгіївка, Дальнє, Катеринівка та Антонівка. Сім спроб окупантів просунутися вже відбито.

На Времівському напрямку відбулося вісім атак РФ - неподалік Богоявленки, Новоукраїнки та Золотого. Три бої досі тривають.

На Оріхівському напрямку окупаційні війська один раз штурмували позиції Сил оборони поблизу Малої Токмачки.

Читайте також: Сили оборони знищили російський ЗРК «Бук-М3» за 60 кілометрів від лінії зіткнення

Генштаб зазначає, що на решті напрямків ситуація без особливих змін.

Операція в Курській області триває. Авіація РФ продовжує бити по своїх містах і селах: від початку доби російські літаки завдали 22 удари 32 КАБами по власній території.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 20 жовтня, на фронті відбулося 197 бойових зіткнень, найбільше російські загарбники атакували на Курахівському і Покровському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-