Остін сказав, що треба Україні для здобуття переваги на полі бою

Остін сказав, що треба Україні для здобуття переваги на полі бою

Укрінформ
Для здобуття переваги на полі бою Україні потрібен сукупний ефект усіх наявних військових спроможностей.

На цьому наголосив міністр оборони США Ллойд Остін, виступаючи в Дипломатичній академії України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Немає ніякої «срібної кулі». Жодна окрема потуга не зможе змінити ситуацію. Жодна [збройна] система не покладе край нападу Путіна. Важливо те, як Україна дає відсіч. Важливим є сукупний ефект ваших військових спроможностей, і потрібно зосередитися на тому, що працює», – заявив глава Пентагону.

За його словами, Україна своєю боротьбою показала всьому світу, що не слід сприймати свободу як належне.

Читайте також: Глава Пентагону про війну в Україні: На кону - майбутнє Європи, НАТО і безпека США

«Ми відмовляємося виправдовувати звірства Путіна і відмовляємося вдавати, що умиротворення зупинить вторгнення. Ми чудово розуміємо моральну прірву між агресором і тим, хто захищається, і не поведемося на махінації і брехню апологетів Кремля. Ми і надалі відстоюватимемо право українського народу жити в безпеці та свободі», – заявив міністр оборони США.

Остін застеріг, що Україну найближчими днями очікують складні виклики та запевнив її в підтримці партнерів.

«Україна стикнеться зі складними викликами в найближчі дні. І як сказав тодішній віцепрезидент Байден у цій Академії у 2014 році, демократія – це не місце призначення. Демократія – це дорога, дуже важка… Україна обрала курс мужності, ми – теж. Друзі мої, ви крокуєте важкою дорогою, але ви не йдете нею самі», – сказав він.

Остін додав, що якщо дозволити російському диктаторові робити все, то це прирече дітей та онуків на життя в набагато кривавішому і небезпечнішому світі.

«Ми всі маємо розуміти, що напад Путіна – це попередження. Це тизер до світу, побудованого тиранами та головорізами. Хаотичний світ насильства, поділений на сфери впливу. Світ, де хулігани топчуть своїх менших сусідів. І світ, де агресори змушують вільних людей жити в страху», – підкреслив він.

Читайте також: Далекобійні удари, ППО і підготовка до зими: про що говорили у Києві Зеленський та Остін

Як повідомлялося, міністр оборони США Ллойд Остін 21 жовтня прибув до Києва, де, зокрема, оголосив про новий пакет військової допомоги на $400 мільйонів.

Він обговорив із Президентом Володимиром Зеленським можливості протиповітряної оборони України, підготовку до зими та розширення використання далекобійної зброї проти російських військових об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-