Військові прокоментували нібито наміри РФ до 1 лютого витіснити ЗСУ з Курщини

Військові прокоментували нібито наміри РФ до 1 лютого витіснити ЗСУ з Курщини

Укрінформ
Інформація, яка була розповсюджена у ЗМІ, про те, що РФ відклала до 1 лютого термін витіснення українських військ з територій Курської області, які наразі перебувають під контролем ЗСУ, може виявитися хибною.

Про це у телеефірі поінформував речник ОТУ "Сіверськ" Вадим Мисник, відповідаючи на питання, чи будуть у цей період росіяни перегруповувати свої сили, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Особливо ми не зважаємо на такі заяви, бо це можуть бути і хибні повідомлення, щоб ми розслабилися у якомусь сенсі. У нас є дані розвідки. Ми бачимо, хто проти нас воює, які сили ворог перекидає. Тож відповідні контрдії ми і проводимо, щоб продовжувати тримати Курську операцію, тримати ці території і завдавати ворогу цих ударів та нищити його тут", - сказав він.

Мисник наголосив, що росіяни намагаються з перших днів проведення цієї операції витісняти Сили оборони України.

"Але ми бачимо, що ці дедлайни... спочатку рахувалися днями, потім тижнями, місяцями. Зараз вже вони одразу на кінець зими перекинули (дедлайн щодо витіснення українських підрозділів з Курщини - ред.). Тобто, вони вже бачать, що у них нічого не вийде. Їхні зухвалі, оголошені їхньою пропагандою, контрнаступи, коли вони вже там і Суджу в оточення взяли тощо - воно все не працює", - заявив речник.

Читайте також: Росіяни активізували фейк-кампанію про «концтабори» в Україні - ЦПД

За його словами, тут вони спостерігають перекидання ворогом і десантних підрозділів, і підрозділів морської піхоти. Він пояснив, що саме ці підрозділи мають здійснювати штурмові дії.

"Є чимало техніки броньованої військової. Ми її тут уже дуже добряче проріджаємо. Наші Сили оборони виконують бойові задачі, дають їм відсіч, максимально нищать ворога", - запевнив Мисник.

Раніше ЗМІ поінформували із посиланням на джерела у Силах оборони України, що Кремль нібито вимагає, щоб до 1 лютого Курщина була повністю очищена від українських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-