Спікер парламенту Фінляндії: Захід має інвестувати у виробництво зброї, в тому числі в Україні

Спікер парламенту Фінляндії: Захід має інвестувати у виробництво зброї, в тому числі в Україні

Укрінформ
Спікер парламенту Фінляндії Юссі Халла-ахо заявив, що за роки повномасштабного вторгнення Росія збільшила власне виробництво зброї та боєприпасів, а це вимагає від країн Заходу збільшення інвестицій у виробництво озброєння, у тому числі на території України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Халла-ахо сподівається, що західні країни інвестуватимуть не лише у власне виробництво зброї, а й у виробництво військових матеріалів безпосередньо в Україні.

«Ми повинні інвестувати у виробництво військових матеріалів: як тут, щоб поповнити власні запаси й надати допомогу Україні, так і співпрацюючи з Україною, інвестувати у виробництво там. Це, мабуть, те, на що зараз сподіваються українці, і те, що роблять кілька європейських виробників зброї. Тобто налагодження виробництва безпосередньо в Україні вирішить багато логістичних проблем з постачанням допомоги», – зазначив спікер фінського парламенту.

На його думку, Україна значно збільшила власне виробництво боєприпасів і зброї під час війни, й в країні є місця для заводів для виробництва зброї, які вона може захистити від ударів РФ.

Читайте також: Прибутки від активів РФ можуть вкладатися у виробництво зброї в Україні - Підласа

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня Умєров обговорив з іноземними колегами конкретні кроки для збільшення виробництва зброї як в Україні, так і через створення спільних підприємств із європейськими партнерами. Франція, Велика Британія, Італія та Німеччина підтвердили, що інвестиції в український оборонно-промисловий комплекс зростатимуть, а заморожені російські активи будуть використані для фінансування наших оборонних потреб.

Фото: Toni Määttä / Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-