Північна Корея відправила в Росію три тисячі військових - Білий дім

Північна Корея відправила в Росію три тисячі військових - Білий дім

Укрінформ
За оцінками розвідки США, Північна Корея переправила до Росії щонайменше три тисячі військових, які наразі проходять підготовку на російських полігонах на Далекому Сході.

Про це заявив у середу в Вашингтоні радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«За нашими оцінками, від початку до середини жовтня Північна Корея перекинула щонайменше три тисячі солдатів на схід Росії»,- зазначив представник Білого дому.

За розвідувальною інформацією, транспортування військових з КНДР здійснювалося на кораблі з району Вонсан у Північній Кореї до російського Владивостока. Потім північнокорейські підрозділи були передислоковані до «численних військових навчальних майданчиків» на сході Росії, де вони зараз проходять навчання.

«Ми поки не знаємо, чи вступатимуть ці солдати у бій разом із російськими військовими»,- продовжив Кірбі, додавши, що така ймовірність не виключається.

«Після завершення підготовки ці солдати можуть відправитися на захід Росії, а потім долучитися до бойових дій проти українських військових. Ми поінформували український уряд про наші оцінки ситуації, і ми звісно тісно консультуємося з іншими союзниками, партнерами та країнами в регіоні щодо наслідків»,- зауважив представник Білого дому.

Читайте також: В угоді між Росією та КНДР є пункт про відправку північнокорейських солдатів до України - WSJ

Він також зазначив, що впродовж ближчих днів адміністрація США оприлюднить більше інформації про це.

Як повідомляв Укрінформ, у середу міністр оборони США Ллойд Остін уперше офіційно підтвердив перекидання військ Північної Кореї до Росії. Однак він не уточнив кількості військ та інших деталей. Раніше США неодноразово вказували на те, що така військова співпраця РФ і КНДР порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-