Польща не передаватиме Україні куплену південнокорейську зброю - Дуда

Польща не передаватиме Україні куплену південнокорейську зброю - Дуда

Укрінформ
Варшава не передаватиме Києву зброю, куплену за багатомільярдні контракти у Південній Кореї для потреб польської армії.

Про це на брифінгу для польських журналістів під час візиту до Південної Кореї заявив у пʼятницю президент РП Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

«Не розглядається жодний сценарій, за яким ми комусь передаємо зброю, яку нещодавно купили за мільярди злотих з кишень польських платників податків. Ця зброя призначена для забезпечення безпеки та оборони Республіки Польща», - підкреслив Дуда, відповідаючи на питання, чи розглядається передача Польщею Україні купленої південнокорейської зброї, а західні союзники допоможуть заповнити прогалини через передану зброю.

Він визнав, що «про це його запитували українські партнери».

«Моя відповідь була однозначною: поки я президент, ми не можемо комусь передати ту зброю, яку ми закупили в останні роки для зміцнення безпеки Республіки Польща. Ще раз повторюю про мільярди доларів з наших спільних кишень, тому що це кишені платників податків», - наголосив президент РП.

Читайте також: Дуда обговорив з генсеком НАТО допомогу Україні

Під час брифінгу він також висловив сподівання, що у найближчі кілька тижнів буде підписано угоду щодо виробництва танків К2 у Польщі.

Як передавав Укрінформ, Польща у минулі роки підписала із Південною Кореєю угоди на купівлю близько тисячі танків K2, понад 600 самохідних артилерійських установок K9 і близько 300 САУ K239, а також 48 винищувачів FA-50.

Перші партії танків, САУ та кілька літаків уже доправлені у Польщу.

Фото: polskieradio.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-