На фронті від початку доби - 90 боєзіткнень, бої тривають на семи напрямках

На фронті від початку доби - 90 боєзіткнень, бої тривають на семи напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби відбулися вже 90 бойових зіткнень, на семи напрямках бої досі тривають, найгарячіша ситуація нині на Покровському.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 суботи, 26 жовтня, передає Укрінформ.

Наголошується, що захисники України тримають рубежі та вживають всі необхідні заходи для недопущення прориву оборони.

Російські війська не припиняють бити з артилерії та авіації по Чернігівській і Сумській областях.

Ворожих обстрілів зазнали райони Хрінівки, Олександрівки, Яблунівки, Басівки, Тимофіївки та Покровки. Дві керовані авіабомби загарбники скинули в районі Храпівщини.

Ударів 29 керованими авіабомбами росіяни завдали по власній Курській області.

На Харківському напрямку за сьогодні відбулися вже сім бойових зіткнень. Чотири ворожі атаки в районах Вовчанська та Стариці українські оборонці на цей час відбили, ще три боєзіткнення біля Стариці досі тривають.

Читайте також: На фронті за добу - 192 зіткнення, найбільше атак на Покровському і Курахівському напрямках

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили п’ять штурмових дій російської армії поблизу Кіндрашівки, Синьківки, Кругляківки, Берестового і Першотравневого. Біля Кругляківки й Кіндрашівки точиться ще три бойові зіткнення. Росіяни активно застосовують авіацію.

Керованими авіабомбами загарбники вдарили по Піщаному, Глушківці й Загризовому, некерованими авіаракетами – по Берестовому.

На Лиманському напрямку війська РФ за підтримки авіації атакують у районах Греківки, Макіївки, Тернів, Торського, Серебрянки та Григорівки. Усього від початку доби на цій ділянці фронту зафіксовані 12 бойових зіткнень, чотири з них досі тривають.

На Сіверському напрямку російська армія двічі атакувала в районі Білогорівки, одне боєзіткнення досі триває.

На Торецькому напрямку загарбники шість разів атакували українські позиції поблизу Щербинівки. Три ворожі атаки Сили оборони вже відбили.

На Покровському напрямку запеклі бої точаться в районах Воздвиженки, Миролюбівки, Променя, Лисівки, Крутого Яру, Миколаївки та Селидового. Від початку доби на цій ділянці фронту війська РФ здійснили вже 20 спроб штурмувати позиції Сил оборони. 12 ворожих атак українські захисники вже відбили.

У районі Мирнограду росіяни скинули авіаційну бомбу.

На Курахівському напрямку тривають 11 бойових зіткнень у районах Ізмайлівки, Степанівки, Новодмитрівки, Новоселидівки, Гострого, Дальнєго, Антонівки, Єлизаветівки й Катеринівки. Сім ворожих штурмів захисники України вже відбили.

На Оріхівському напрямку Сили оборони відбили атаку російських військ у районі Новоданилівки. Загарбники активно застосовували авіацію по районах Малої Токмачки та Малих Щербаків.

На Придніпровському напрямку українські оборонці відбили чотири ворожі атаки. Армія РФ ударила некерованими авіаракетами по Львовому.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби на фронті сталися загалом 192 бойові зіткнення. Авіація, ракетні війська й артилерія Сил оборони завдали 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських військ, й один удар – по їхніх артилерійських системах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-