На фронті від початку доби відбулися 84 боєзіткнення, найгарячіше - на двох напрямках

На фронті від початку доби відбулися 84 боєзіткнення, найгарячіше - на двох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби відбулися вже 84 бойові зіткнення, на чотирьох напрямках бої досі тривають, найактивніше російські загарбники діють на Курахівському та Покровському.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 неділі, 27 жовтня, передає Укрінформ.

Ситуація на фронті, згідно з даними Генштабу, залишається напруженою. Російські війська, попри значні втрати, яких зазнають, і далі намагаються прорвати оборону.

Від ударів ворожої артилерії сьогодні постраждали райони Хрінівки, Блешні та Вороб'ївки Чернігівської області, Кореньока, Басівки, Новенького, Ободів, Олександрівки, Бояро-Лежачів, Великої Берізки, Старикового, Лісного, Степанівки й Чернацького Сумської області.

На райони Степного, Біловодів, Басівки та Юнаківки Сумської області армія РФ скинула 12 керованих авіабомб.

Ще 18 керованими авіабомбами росіяни вдарили по власній Курській області.

На Харківському напрямку за сьогодні загарбники вже двічі штурмували українські оборонні рубежі в районі Вовчанська. Сили оборони відбили ворожі атаки.

На Куп’янському напрямку російські війська 13 разів активно йшли на позиції захисників у районах Кіндрашівки, Синьківки, Колісниківки, Кругляківки, Лозової, Загризового, Першотравневого та Вишневого. "Українські воїни стійко тримають оборону, шість боєзіткнень ще тривають. Ситуація контрольована", – поінформували в Генштабі.

На Лиманському напрямку армія РФ сьогодні вже дев’ять разів атакувала позиції Сил оборони поблизу Чернещини, Новомихайлівки, Макіївки, Тернів, Зарічного, Серебрянки та Григорівки.

На Краматорському напрямку загарбники за підтримки авіації здійснили дві штурмові дії поблизу Оріхово-Василівки.

На Торецькому напрямку російські війська намагалися витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій неподалік від Щербинівки та Нью-Йорка. Захисники України відбили чотири атаки. На цій ділянці фронту ворог активно застосовує авіацію, бомбардує, зокрема, райони Олександро-Калинового й Романівки.

Читайте також: Путін перебільшує втрати ЗСУ в Курській області, виправдовуючи нездатність РФ протистояти вторгненню - ISW

На Покровському напрямку від початку доби російська армія вже 15 разів намагалася потіснити Сили оборони із займаних позицій у районах Миролюбівки, Променя, Крутого Яру та Селидового. Захисники України стримують ворожий натиск, десять атак уже відбили.

На Курахівському напрямку тривають бої поблизу Новоселидівки, Новодмитрівки, Курахівки, Максимільянівки, Антонівки, Курахового й Катеринівки. За уточненими даними, на цій ділянці фронту за сьогодні українські оборонці відбили вже 19 ворожих атак, дві ще тривають.

На Времівському напрямку триває атака в районі Новоукраїнки. У район Великої Новосілки росіяни скинули чотири керовані авіабомби.

На Гуляйпільському й Оріхівському напрямках війська РФ активно застосовували авіацію. Зокрема, у районі Малої Токмачки скинули 12 керованих авіабомб. Ударів 40 некерованими авіаракетами загарбники завдали по Білогір’ю.

На Придніпровському напрямку російська армія тричі безрезультатно намагалася вибити Сили оборони із займаних позицій.

Читайте також: З початку жовтня темпи просування військ РФ до Покровська значно сповільнилися - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби на фронті сталися 174 бойові зіткнення. Авіація, ракетні війська й артилерія Сил оборони уразили 11 ворожих об'єктів: два командно-спостережні пункти, шість районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, засіб протиповітряної оборони та дві гармати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-