КНДР відправляє на війну в Україну підлітків та молодих солдатів - WSJ

КНДР відправляє на війну в Україну підлітків та молодих солдатів - WSJ

Укрінформ
До лінії фронту РФ та України наближаються військові з Північної Кореї, однак серед солдатів багато підлітків та молодих людей, які, ймовірно, перебувають на ранній стадії служби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє WSJ.

"Війська Північної Кореї, які наближаються до лінії фронту РФ з Україною, можуть не бути найкращими в армії Кім Чен Ина", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що розвіддані та відеозаписи вказують на те, що серед солдатів КНДР багато підлітків та молодих людей, які, ймовірно, перебувають на ранній стадії служби. Ці військові виглядають відносно низькими зростом та худими, що вказує на масову проблему недоїдання у Північній Кореї. Вони пройшли підготовку в умовах гір Південної Кореї, орієнтуючись на завдання спецзагонів, що не зовсім підходить для військових дій на рівнинних територіях України. Техніка, що використовується ними, застаріла, а самі солдати, можливо, ніколи не залишали свою країну. Південнокорейський міністр оборони Кім Ен Хен назвав їх "найманцями з гарматним м'ясом".

Згідно з оцінками США, Південної Кореї та України, близько 3 тисяч північнокорейських солдатів прибули до РФ цього місяця. Частину з них уже бачили в Курській області, недалеко від кордону з Україною.

Кім Чен Ин, можливо, хоче перевірити реакцію РФ на участь північнокорейських військ, відправляючи спочатку менш досвідчених солдатів. Так вважає колишній південнокорейський чиновник Джеймс Джей Бі Пак. Він вважає, що це "прокладе шлях більш досвідченим", якщо Москва вимагатиме нових підкріплень.

Втім, поки незрозуміло, яку роль північнокорейські військові відіграють у війні з Україною. Вони можуть спостерігати за використанням дронів та збором даних, якщо РФ застосує північнокорейські боєприпаси. Пряма бойова роль Північної Кореї стала б великою ескалацією конфлікту, вважають у США та НАТО.

Читайте також: НАТО і Сеул проведуть нараду у зв’язку з даними про війська КНДР в Україні

Однак, первісне розгортання військ КНДР у Курську може позиціонуватися як оборонний захід, зазначає аналітик Семюел Кренні-Еванс.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки Росії у війні проти України.

Днями стало відомо про прибуття в зону бойових дій російсько-української війни перших підрозділів військових із КНДР, які пройшли вишкіл на східних полігонах Росії. Поява північнокорейського підкріплення зафіксована, зокрема, у Курській області.

Фото: KCNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-