Екскомбат Тероборони Володимир Максимів - герой нової програми «Командири нашої перемоги»

Екскомбат Тероборони Володимир Максимів - герой нової програми «Командири нашої перемоги»

Анонс
Укрінформ
Боєць Володимир Максимів єдиний зі своєї групи вижив в Іловайську. Потрапив у російський полон та зміг із нього вибратися. Почав впроваджувати стандарти НАТО в українській армії ще в 2016 році. З початком повномасштабного вторгнення знову став на захист України.

Про свій шлях екскомандир окремого батальйону ТРО Збройних сил на позивний «Макс» розповів у новому випуску проєкту Укрінформу «Командири нашої перемоги», який вийде 28 жовтня о 18:00.

«Людину, з якою воюєш, з якою спиш разом, ти її ідеалізуєш. Тому що це найближчий твій друг, побратим, батько, брат. Це найближча людина, яка є на той час, коли тобі важко, коли ти щось не можеш, коли ти хворієш, коли ти воюєш. Коли ти стріляєш – він подасть тобі набої, коли ти їдеш кудись – він сяде за кермом, бо ти там змучений. І коли ця людина гине, найважче з цим жити», – зауважив Максимів.

Водночас він вважає, що армія повинна бути контрактною, а не мобілізованою. «Тобто, це професійний рівень, це рівень оплати, це рівень підготовки. Тому ми будемо виховувати професіоналів, відповідно вони будуть робити свою роботу краще. Нищити ворога не означає, що ти йдеш в окоп і вмираєш. Ні. Тисячі людей йдуть в окоп, вбивають, вертаються, вони захищають свою землю. Вони не йдуть вмирати», – зазначає «Макс».

Читайте також: Керівник групи саперів НГУ Артем Євтушенко - герой чергової програми «Командири нашої перемоги»

24 лютого 2022 року, після перших вибухів, Максимів вирушив до столиці. Далі – звільнення Київщини, бої на Запоріжжі та Харківщини. Два роки пробув командиром одного з батальйонів на Бахмутському напрямку.

Більше про шлях командира, впровадження стандартів НАТО, запеклі бої та радянщину в армії можна дізнатися з нового випуску програми «Командири нашої перемоги», яка вийде сьогодні на новому Ютуб-каналі Укрінформу.

Як повідомлялося, Укрінформ започаткував серію програм «Командири нашої перемоги» про представників командної ланки ЗСУ. Під час інтерв’ю глядачі більше дізнаються про командирів, від яких залежить не лише успішне виконання бойових завдань, а й життя бійців. Це – офіцери, за плечима яких бойовий досвід, здобутий у складних військових операціях; командири, на яких рівняються бійці та які ведуть до перемоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-