На фронті вже 92 зіткнення, більш як половина - на Покровському та Курахівському напрямках

На фронті вже 92 зіткнення, більш як половина - на Покровському та Курахівському напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські війська від початку доби здійснили проти Сил оборони України вже 92 атаки, більш як половину з них – на Покровському та Курахівському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 понеділка, 28 жовтня, передає Укрінформ.

Як зазначається, російська армія продовжує бити по прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей. Зокрема, керованими авіабомбами вдарила по районах Біловодів, Юнаківки, Журавки та Басівки.

Від вогню ворожої артилерії сьогодні постраждали Басівка, Ободи, Олександрівка, Білокопитове, Бояро-Лежачі, Прогрес, Вороб’ївка й Медведівка. Із реактивних систем залпового вогню загарбники обстріляли Старикове, Яблунівку й Заріччя.

Читайте також: ППО знищила 14 російських безпілотників в небі над Черкащиною

Ударів 22 керованими авіабомбами росіяни завдали по власній Курській області.

На Харківському напрямку армія РФ штурмувала українські позиції в районі Вовчанська. Ситуація контрольована. Авіабомбами загарбники вдарили по Харкову, некерованими авіаракетами – по Міловому.

На Куп’янському напрямку російські війська атакували позиції Сил оборони сім разів. Українські оборонці відбивають ворожі штурми неподалік від Колісниківки, Синьківки, Кругляківки, Першотравневого й Лозової. Бої тривають у шести локаціях. Від початку доби на цій ділянці фронту ворог застосував уже 12 авіабомб.

На Лиманському напрямку загарбники атакували в районах Греківки, Зарічного, Тернів і Торського. П’ять ворожих атак Сили оборони вже відбили, три боєзіткнення ще тривають.

На Сіверському напрямку росіяни вдарили п’ятьма керованими авіабомбами по Сіверську та по району Стародубівки.

На Краматорському напрямку армія РФ здійснила дві штурмові дії поблизу Часового Яру і Ступочок. Станом на цей час ворожа атака на цій ділянці фронту триває.

Ударів авіабомбами й некерованими авіаракетами загарбники завдали по Часовому Яру, Стінках й Олександро-Шультиному.

На Торецькому напрямку українські оборонці відбили ворожу атаку в районі Торецька.

На Покровському напрямку від початку доби російські війська здійснили вже 21 спробу потіснити Сили оборони із займаних позицій у районах Миролюбівки, Променя, Лисівки, Крутого Яру, Селидового та Вишневого. 17 ворожих атак захисники України вже відбили, решта тривають. Ворог зазнає значних втрат у живій силі.

На Курахівському напрямку загарбники атакували 29 разів, намагаючись просунутися в районах Зоряного, Максимільянівки, Новодмитрівки, Катеринівки й Антонівки. 19 боєзіткнень досі тривають.

На Времівському напрямку російська армія вісім разів атакувала позиції Сил оборони поблизу Богоявленки й Новоукраїнки. Два боєзіткнення тривають.

На Оріхівському напрямку росіяни застосовують бомбардувальну авіацію: по району Малої Токмачки скинули 16 авіабомб.

На Придніпровському напрямку війська РФ спробували один раз штурмувати українські позиції, але безуспішно. Удару некерованими авіаракетами загарбники завдали по Миколаївці.

Читайте також: Бійці ЗСУ за допомогою дрона-бомбера знищили дві САУ «Піон» у глибокому тилу ворога

Як повідомляв Укрінформ, українські розвідники спільно з рухом опору провели в тимчасово захопленому Бердянську Запорізької області спецоперацію, у результаті якої знищили залізничний міст, що служив росіянам для перевезення військових вантажів.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-