В Англії знайшли записку Джейн Остін

Укрінформ
У Великій Британії виявили записку, написану класиком англійської літератури Джейн Остін.

Записку виявили в першому виданні спогадів про письменницю, створених її племінником Джеймсом Едвардом Остіном-Лі. Вона була вклеєна в тому, який Остін-Лі в 1870 році переслав своєму другу, повідомляють іноземні ЗМІ з посиланням на видання The Guardian.

На одній стороні записки міститься фрагмент проповіді авторства преподобного Джеймса Остіна, брата Джейн Остін. Він присвячений тому, що люди можуть повторювати слова молитов механічно. А це, на думку автора проповіді, не дозволяє повною мірою зрозуміти і відчути їх «силу і сенс». Як відзначає The Guardian, цю проповідь Джеймс Остін написав у 1814 році. У тому ж році Джейн Остін випустила роман «Менсфілд-парк», в 34-ій главі якого містяться роздуми на схожу тему.

На зворотному боці записки також є присутнім деякий текст, проте його зміст відновити доки не вдалося. Нині над запискою працює британський реставратор Девід Дорнінг, який має від'єднати папір від книги. Він припускає, що на другій стороні може бути ще одна цитата з проповіді Джеймса Остіна, проте достеменно це доки не відомо.

Спогади про Джейн Остін авторства її племінника були нещодавно придбані домом-музеєм Джейн Остін, який знаходиться в селі Чоутен. Пізніше записка і книга стануть елементами експозиції, яка буде присвячена двохсотріччю роману «Менсфілд-парк».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-