Kyiv Art Week обіцяє цьогоріч 12 міжнародних галерей

Kyiv Art Week обіцяє цьогоріч 12 міжнародних галерей

Укрінформ
У Києві із 18 по 27 травня пройде третій міжнародний фестиваль мистецтва Kyiv Art Week, у рамках якого, зокрема, відбудуться виставки у 12 художніх просторах і музеях.

Про це під час прес-конференції заявила директор Департаменту культури КМДА Діана Попова, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Проет Kyiv Art Week ми розпочали три роки тому для того, щоб привернути увагу до сучасного актуального українського мистецтва. Цьогоріч до нас приїдуть ще більше міжнародних інституцій, присутніми будуть 12 міжнародних галерей із шести країн. Цьогоріч Kyiv Art Week символічно співпадає з Міжнародним днем музеїв, який відбудеться 18 травня і традиційно він буде розпочинатися в музейних інституціях Києва"- зазначила Попова. 

За її словами, у рамках Kyiv Art Week відбудуться виставки у 12 художніх просторах і музеях в усьому місті, дискусійна і лекційна програми, кінопокази, живі виступи музикантів, а також масштабний п'ятиденний ярмарок творів сучасного мистецтв. 

"23 травня у комплексі "Торонто - Київ" відкриється масштабний міжнародний ярмарок мистецтв Kyiv Art Fair. Подія об'єднала 35 галерей та інституції з України, Грузії, Німеччини, Данії, Польщі та Великобританії. На ярмарку кожна з них представить свої найцікавіші роботи, тим самим перетворивши простір на одну величезну галерею. У день відкриття запланована музична лайв-програма від промо-групи Groove Operator, а також світове шоу від F.A.C.E Foundation", - сказала Попова.

За її словами, до фестивалю долучаться Національний музей "Київська картинна галерея", Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, Національний музей Тараса Шевченка, Музей історії міста Києва, Польський культурний центр, креативна спільнота IZONE, Французький культурний центр, Інститут проблем сучасного мистецтва, University of Arts London (Saint Martin's), провідні київські галереї, українські художники, колекціонери, меценати.

Читайте також: Український концерт до роковин Голодомору зазвучить у Чикаго

"Офіційне відкриття Kyiv Art Week відбудеться 18 травня паралельно із презентацією відновленого фрагменту "Стіни пам'яті". Стіну довжиною понад 200 метрів на Байковому кладовищі зводили протягом 13 років, а у 1982 році вона була забетонована за розпорядженням української компартії і понад тридцять років не підлягала відновленню. Для повного відновлення меморіалу запустять кампанію зі збору коштів", - повідомив куратор фестивалю Євген Березницький.

Kyiv Art Week покликаний підвищити інтерес українців до мистецтва, а представників світової художньої сцени - до Києва як до європейського культурного бренду. Фестиваль проводиться за ініціативи українських культурних інституцій та діячів за підтримки Київської міської державної адміністрації.

Фото: kyivartweek.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-