У дзвіниці Києво-Печерської лаври відкрили “Відеостіну” для людей з інвалідністю

У дзвіниці Києво-Печерської лаври відкрили “Відеостіну” для людей з інвалідністю

Укрінформ
На першому ярусі Великої лаврської дзвіниці презентували спеціальний соціальний проект “Відеостіна” для відвідувачів з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, проект “Відеостіна” представляє собою технічний комплекс із чотирьох моніторів, розміщених на першому ярусі дзвіниці та чотирьох камер, встановлених на її четвертому ярусі.

Розробники проекту розповіли під час презентації, що за допомогою пульта управління можна скерувати камери, запрограмувавши напрямок руху в режимі онлайн та ознайомитися з архітектурним комплексом заповідника та видами Києва.

За словами в.о. генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Олександра Рудника, проект був започаткований ще всередині минулого року.

Він наголосив, що у перспективі планується збудувати макет базових споруд заповідника та виготовлення інформаційних таблиць шрифтом Брайля, підготовка екскурсій для людей з вадами слуху, тощо.

“Коли ми говоримо про європейську інтеграцію, коли ми говоримо про взагалі людяність, про цінності, то одними із найважливіших у сучасному суспільстві є рівні можливості, повага до всіх, хто є навколо нас..... Кожен заклад культури повинен першочергово думати про те, що є люди, які так само, як й інші, хочуть відчувати, хочуть чути музику, дивитися вистави, ходити до музею, бачити спадок, який дарувала нам історія... Я дуже радий, що фахівці та мої колеги сьогодні презентують проект, який дає можливість побачити найвищу точку цієї святиню — дзвіниці та краєвиди, які є навколо”, - зазначив міністр культури України Євген Нищук під час презентації проекту, наголошуючи на важливості продовження роботи в напрямку доступності таких місць для людей з інвалідністю.

На презентацію також завітали представники Національної Асамблеї людей з інвалідністю України та Київського міського центра з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт", паралімпійці, учасники АТО та ООС, які перебувають на лікуванні у Київському міському госпіталі.

Читайте також: Французьке кіно і цифрове мистецтво: як провести перші вихідні лютого

Голова правління Всеукраїнського товариства людей з інвалідністю "Прагнення" Олег Іваненко назвав інклюзію тестом на "європейськість”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-