Папу Римського закликали стати веганом за $1 мільйон

Папу Римського закликали стати веганом за $1 мільйон

Укрінформ
Захисники навколишнього середовища ініціювали кампанію Million Dollar Vegan, у межах якої запропонували Папі Франциску утриматись від вживання м’яса і молочних продуктів.

Як повідомляє The Guardian, за це Папа Римський отримає 1 мільйон доларів, який зможе витратити на благодійність.

Ідея такої кампанії належить 12-річній американській активістці Дженезис Батлер, яка прагне спонукати людей їсти менше продуктів тваринного походження для боротьби зі зміною клімату.

Читайте також: М'ясоїди vs вегетаріанці - на чий бік стала Супрун

“У своїй Енцикліці (головний папський документ) ви зазначили, що всі зусилля із захисту і покращення нашого світу будуть пов’язані зі змінами у способі життя, виробництві і споживанні. Я щиро з цим погоджуюсь і прошу вашої підтримки у вирішенні однієї з основних проблем: тваринництво”, – сказала Батлер у своєму посланні до Папи Римського.

Як зазначається, глобальне потепління неможливо зупинити без суттєвого скорочення споживання м’яса. Крім того, продукти тваринного походження спричиняють забруднення і знищення лісів та дикої природи.  

Читайте також: Папа Римський закликав лідерів ЄС не бути байдужими до долі мігрантів

Сама Дженезис Батлер є вегетаріанкою з 6 років. Вона регулярно проводить екологічні акції й уже встигла виступити з лекцією на TEDx.

Папі Римському пропонують спробувати веганство і стати прикладом для багатьох людей по всьому світу на час Великого посту, який триватиме з 6 березня по 18 квітня (у католицькій церкві).

Кампанію Million Dollar Vegan підтримали Пол Маккартні, лідер гурту Moby і багато інших знаменитостей.

$1 мільйон погодилась надати громадська організація Blue Horizon International Foundation, яка націлена на створення глобальної системи продовольства без тварин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-