Президент привітав Ліну Костенко з днем народження

Президент привітав Ліну Костенко з днем народження

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав відому українську письменницю, поетесу, громадську діячку Ліну Костенко з днем народження.

Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.

"Без сумніву, її слово – "твердая криця". Її поезія – відверта та щира. Її талант – винятковий та багатогранний. Сьогодні наша незрівнянна Ліна Костенко святкує день народження. Многая літа, Ліно Василівно!", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Віршована пауза. Ліна Костенко: Хто я?

У вітанні, розміщеному на сайті глави держави, зазначається, що Ліна Костенко - улюблена поетеса мільйонів, тому що її творчість — це втілення духу свободи і гідності.

"Глибоко вдячний Вам за безкомпромісну громадянську позицію, за геніальне Слово, життєствердна сила якого є безцінним даром для української нації. Ви — улюблена поетеса мільйонів, тому що Ваша творчість — це втілення духу свободи і гідності. Із рядками Ваших віршів, які камертоном відлунюють у серцях і душах, наші воїни боронять свою країну на фронті, з ними українці мріють та кохають, у них знаходять втіху, дружню пораду і мудру настанову", - написав Порошенко.

Як повідомлялося, Ліна Костенко народилася 19 березня 1930 року.

Вона є автором понад 15-ти поетичних збірок («Вітрила», «Мандрівки серця», «Над берегами вічної ріки», «Сад нетанучих скульптур», «Річка Геракліта»), роману «Записки українського самашедшого». За історичний роман у віршах «Маруся Чурай» удостоєна Державної премії ім. Т.Г. Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-