У Вінниці назвали переможців V Міжнародного пленеру «Кращий художник»

У Вінниці назвали переможців V Міжнародного пленеру «Кращий художник»

Фото
Укрінформ
У Вінниці назвали переможців V Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist – 2021», який зібрав митців із чотирьох країн.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив засновник конкурсу, народний художник України, голова ГО «Кращий художник» Володимир Козюк.

«Цього року на конкурс надійшло понад пів тисячі заявок від митців із семи країн. До фіналу потрапили 33 митці з Китаю, Франції, України та Білорусі. Зважаючи на карантинні обмеження, приїхати до Вінниці вдалося тридцятьом. З 10-го до 18 серпня вони працювали у різних локаціях Вінниччини, ще один день художники провели у Житомирі. За час пленеру створено понад 170 робіт. Серед їх авторів визначено переможців у двох номінаціях. На церемонії нагородження будуть названі переможці почесної відзнаки «The best artist» у двох номінаціях. Почесної нагороди «Кращий художник» удостоєні художники у трьох номінаціях, також назвемо володаря гран-прі», - повідомив Козюк.

У Вінниці відбувся V Міжнародний пленер «Кращий художник» / Фото: Антоніна Мніх, Укрінформ

За його словами, журі «Кращого художника» визначало переможців серед 50 завершених робіт, які потрапили до фінального відбору і підсумкової виставки пленеру. Зокрема, володаркою гран-прі «The best artist» стала харків'янка Аліна Храпчинська. У першій номінації «Кращий художник» першість виборола харків'янка Оксана Бойко. Переможцем у другій номінації «Кращий художник» став киянин Ярослав Леонець. А першість у третій номінації «Кращий художник» виборов Олександр Брітцев із Харкова.

Серед переможців пленеру – і володар відзнаки «The best artist» Чжан Сюєчен з Китаю.

Також за підсумками пленеру визначено цьогорічного лауреата премії імені Валерія Гегамяна. Ним стала Анна Сушарник-Кравець із Кам'янця-Подільського.

Усі учасники пленеру отримали дипломи фіналістів.

Читайте також: У Вінниці стартує міжнародний мистецький пленер «Кращий художник»

Як повідомляв Укрінформ, під час пленеру на Вінниччині відбулися персональні виставки харківського митця Валерія Шматька, одеської художниці Катерини Білетіної, презентація першої в Україні виставки сучасного мистецтва, абстракції та сайарсізму, в експозиції якої представили роботи світового рівня авторства українських художників та митців з різних країн.

Торік Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist – 2020» зібрав у Вінниці 32 художників з різних куточків України, а також інших держав. 16 учасників через карантинні обмеження не змогли відвідати пленер, а тому працювали онлайн у своїх майстернях. Серед них митці  з Киргизстану, Узбекистану, Палестини, Іраку, Йорданії, Білорусі, Словенії, Грузії, Кореї, Польщі та Болгарії.

У рамках торішнього пленеру дали старт загальноукраїнського проєкту «Велике мистецтво – Велике будівництво» від Міністерства культури України. Об’єктами мистецької інтерпретації стали не лише міські пейзажі та визначні історичні місця, а й пам’ятки культурної спадщини: палац Потоцьких у Тульчині, музей фон Мекк у Браїлові, палац Грохольських-Можайського та палац Комарів у Мурованих Курилівцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-