В Україні зафіксували вже 331 воєнний злочин рф проти культурної спадщини

В Україні зафіксували вже 331 воєнний злочин рф проти культурної спадщини

Інфографіка
Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики станом на 14 травня зафіксувало 331 епізод воєнних злочинів росіян проти культурної спадщини України.

Як передає Укрінформ, про це МКІП повідомляє у Телеграмі.

“МКІП продовжує фіксувати воєнні злочини росіян проти культурної спадщини. На сьогодні задокументовано 331 епізод”, - ідеться в повідомленні.

За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, “у рашистів немає нічого святого. За невеликий період з моменту оновлення статистики зафіксованих злочинів росіян проти нашої культурної спадщини вони ракетою поцілили у єврейське кладовище у Глухові. Чим вони відрізняються від фашистів, які знищували євреїв 80 років тому? У День пам'яті та примирення вони повністю зруйнували Георгіївський скит Свято-Успенської Святогірської лаври московського патріархату на Донеччині. В Одесі була пошкоджена пам'ятка архітектури початку XIX століття – Воронцовський палац. Окупанти знову влучили по острову Хортиця, сакральному місцю для українців. Так безбожно нищити нашу культуру можуть тільки варвари”.

Читайте також: Ткаченко: Перейменуванням та знищенням памʼяток не можна займатись бездумно

Руйнування об’єктів культурної спадщини – це воєнний злочин за Гаазькою конвенцією 1954 року.

Читайте також: УКФ запускає інтерактивну «Мапу культурних втрат»

У МКІП закликають допомагати фіксувати злочини росіян проти української культурної спадщини за допомогою національної платформи culturecrimes.mkip.gov.ua. Але водночас просять пам'ятати про власну безпеку.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 7 травня росіяни вдарили по музею українського філософа Григорія Сковороди ракетою.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-