Українська поетеса Кіяновська отримала міжнародну відзнаку за книгу про Бабин Яр

Українська поетеса Кіяновська отримала міжнародну відзнаку за книгу про Бабин Яр

Укрінформ
Українська поетеса та перекладачка Маріанна Кіяновська отримала Міжнародну літературну премію імені Збігнєва Герберта за книжку "Бабин Яр. Голосами".

Про це повідомляє пресслужба Українського інституту книги у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Фундація імені Збігнєва Герберта оголосила лауреата ювілейної, 10-ї Міжнародної літературної премії ім. Збігнєва Герберта. Її отримала українська поетеса та перекладачка Маріанна Кіяновська за збірку віршів "Бабин Яр. Голосами", за яку вона в Україні отримала Шевченківську премію 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у своїй роботі поетеса розповідає про історію життя і злочину, "надаючи голос мертвим". Як зазначив польський письменник Томаш Ружицький, авторка зібрала неповторні історії, які " водночас жахливо універсальні, які також стосуються тих злочинів, які відбуваються на наших очах".

Читайте також: У Києві вшанували пам’ять жертв Бабиного Яру міжконфесійною молитвою

Міжнародна літературна премія Збігнєва Герберта — престижна відзнака, яка присуджується щорічно 10 років поспіль у галузі світової літератури — насамперед у галузі поезії. Нагорода присуджується за видатні мистецькі та інтелектуальні досягнення, пов’язані з ідеями, якими керувався у своїй творчості Збіґнєв Герберт. Церемонія нагородження відбудеться 27 жовтня 2022 року в Teatr Polski im. Arnolda Szyfmana w Warszawie.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-