На Житомирщині пройшов гастрономічний тур II фестивалю «Білий борщ і не тільки»
Про це повідомляється на сайті Житомирської ОВА, передає Укрінформ.
“Управління культури та туризму Житомирської обласної військової адміністрації спільно з КУ «Житомирський обласний туристичний інформаційний центр» Житомирської обласної ради в рамках Всесвітнього дня туризму забезпечило організацію гастрономічного туру II фестивалю «Білий борщ і не тільки» в с. Гальчин, що на Житомирщині”, - йдеться в повідомленні.
Зазначається, що захід провели на території садиби, поруч з одноповерховим палацом в класицистичному стилі XVIII і ХІХ ст., що належали Міхалу Чайковському, польсько-українському письменнику, польському та турецькому політику.
Гришковецька територіальна громада підготувала смачні частування для всіх охочих, представила технологію приготування національної поліської страви та презентувала технологічну карту «Білий борщ».
В облраді поінформували, що у гастрономічному турі взяли участь більш як 500 людей різних вікових категорій.
Учасники мали змогу долучитися до конкурсної програми, подивитися та придбати роботи майстрів художніх промислів і посмакувати стравами локальної кухні.
Як повідомляв Укрінформ, у серпні кременецькі гречані вареники поповнили перелік нематеріальної культурної спадщини України.