Українські дизайнерки презентують свої колекції на Тижні моди у Парижі

Українські дизайнерки презентують свої колекції на Тижні моди у Парижі

Фото
Укрінформ
Український жіночий альянс модної індустрії, в який об’єдналися п'ять дизайнерок, відкрив шоурум у Парижі, в якому презентуватиме свої колекції упродовж Тижня моди у французькій столиці.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у Франції.

"Наш альянс – про створення, в нас у всіх команди в Україні, вночі наші працівниці – під обстрілами, а зранку вони ідуть на роботу створювати красу! Якщо росіяни руйнують, то ми – про створення, і ми вміємо підтримати один одного та об’єднуватись в такі скрутні часи", – зазначила дизайнерка Надя Дзяк.

Жінки-засновниці брендів Nadya Dzyak, Chereshnivska, Grie, Sayya та Tamar Keburia за підтримки Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" будуть показувати свої колекції весна-літо-2024, особисто спілкуватися із гостями та ділитися деталями діяльності й виробництва, яке продовжує працювати і в Дніпрі, і в Харкові, і в інших містах під обстрілами.

Читайте також: У Харкові провели fashion-показ на підтримку памятки архітектури, постраждалої від пожежі

За словами Ірини Коханої (бренд Chereshnivska), колективному західному світу цікаво дивитися на сильну Україну, тому важливо акцентувати увагу не лише на тому, як складно, а й на тому, яку красу можуть творити українки.

Особливостями нових колекцій стануть upcycle-моделі з переробленого деніму, речі, виготовлені із зітканих вручну тканин, прозорі сукні, на які перекладені картини української художниці Поліни Райко, втілені у принтах та кольорах яскраві образи Девіда Хокні, різні маніпуляції з фактурами тканин та формами, а також сумки, які виробляють в студії у Києві за сімейними технологіями, що передаються із покоління в покоління.

В офіційній програмі Тижня моди в Парижі, який триватиме до 3 жовтня, свої колекції на подіумі покажуть також українські дизайнерки Лілія Літковська та Анна Октобер.

Фото: Лідія Таран

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-