Фільм «Звідки куди» отримав головний приз на міжнародному кінофестивалі War on Screen

Фільм «Звідки куди» отримав головний приз на міжнародному кінофестивалі War on Screen

Укрінформ
Фільм «Звідки куди" режисера Мачека Хамели отримав головний приз на міжнародному кінофестивалі «War on Screen» , який висвітлює конфлікти у кіно та в анімаційному зображенні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань кіно.

"Фільм «Звідки куди" / In the Rearview» – це загальний портрет українських біженців, що мають спільну мету: знайти безпечне місце у вирі війни. Польський евакуаційний автомобіль режисера Мачека Хамели їде дорогами України повз заміновані поля та численні військові блокпости, рятуючи людей. Він слугує кімнатою очікування, шпиталем, прихистком, місцем довіри та свідчень", - йдеться у повідомленні.

Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Фестиваль «War on Screen» — це кінофестиваль, який висвітлює конфлікти у кіно та в анімаційному зображенні. Програма фестивалю розкриває не лише те, що призводить до конфлікту, але й те, що конфлікт породжує, як під час події, так і після неї, і визнає наступну руйнацію людського життя, навіть на відстані.

Цього року фестиваль проходив з 2 по 8 жовтня у Франції в місті Шалон-ан-Шампань, департаменті Марна та регіоні Гранд-ест.

Читайте також: У Львові відбулася презентація книги «Моя війна», написаної журналістами

Як повідомлялося, стрічку "Ми не згаснемо" української режисерки - документалістки Аліси Коваленко обрано фільмом-відкриттям на Тайванському міжнародному кінофестивалі по правах людини у Тайбеї.

Фото: кадр з фільму

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-