У Чернівцях відкрили виставку військових ТрО «Довжиною у війну»

У Чернівцях відкрили виставку військових ТрО «Довжиною у війну»

Фото
Укрінформ
У Чернівцях в рамках проєкту "Дні кіно від ТрО" відкрили фотовиставку світлин військових тероборони "Довжиною у війну".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Чернівцях в рамках проєкту "Дні кіно від ТрО" відкрили фотовиставку світлин військових тероборони "Довжиною у війну" / Фото: Віталій Олійник, Укрінформ

"Представлена тут фотовиставка складається із робіт двох авторів - моїх фотографій та світлин нашого командира підрозділу, полковника Олексія Дмитрашківського. Після початку повномасштабного російського вторгнення ми одночасно почали документувати нашу боротьбу. Він працював тоді по Київщині - Буча, Ірпінь, Бородянка, фіксував на камеру наслідки російської агресії. А я в цей час ще до мобілізації працював із портретами наших військових", - розповідає один з авторів виставки, молодший сержант сил ТрО Олег Пальчик.

Читайте також: У Чернівцях покажуть фільм про 107 бригаду Тероборони з циклу «Готові до спротиву»

Коли Олега мобілізували, він потрапив у підрозділ ТрО командира Олексія Дмитрашківського. І вирішили об'єднати роботи обох фотографів у єдину виставку, яку назвали "Довжиною у війну".

"Ця виставка постійно оновлюється. Адже ми часто їздимо у відрядження у зону бойових дій, знімаємо нові фото і відеоматеріали. Фіксуємо наслідки війни, фіксуємо звитягу наших воїнів, записуємо їх історії, інтерв'ю тощо. І практично після кожної поїздки ми додаємо нові фото", - зазначив Пальчик.

Повна експозиція виставки "Довжиною у війну" налічує вже понад 200 фотографій. Але усіх їх одночасно виставляти дуже важко через брак місця. Тому у Чернівцях глядачам представили 80 найкращих фотографій із доробку фотографів ТрО.

Така виставка експонувалася у багатьох містах України та за кордоном. Зокрема, її могли бачити у Польщі, Франції, Нідерландах, Бельгії, Іспанії. А нещодавно її експонували у Великій Британії.

Виставка фотографів ТрО "Довжиною у війну" триватиме у Чернівцях 16 та 17 березня.

Як повідомлялося, у Чернівцях в рамках проєкту "Дні кіно від ТрО" на великому екрані відбудеться прем'єра документального фільму про 107 бригаду ТрО із циклу "Готові до спротиву".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-