У Києві проходить виставка творів студентів та викладачів академії імені Бойчука

У Києві проходить виставка творів студентів та викладачів академії імені Бойчука

Укрінформ
У Національному музеї декоративного мистецтва України відкриється виставка творів студентів і викладачів Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука «Незламність традицій».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ. 

«Попри критичну ситуацію, в якій опинилася Київська державна академія декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука через влучання уламка російської ракети 25 березня 2024 року, запланована виставка творів студентів та викладачів кафедри художньої кераміки, дерева, скульптури і металу таки відбудеться», - йдеться у повідомленні.

В експозиції представлено понад 200 творів із кераміки, дерева і металу майже 100 авторів, які демонструють різноманіття технік, матеріалів, тем і стилів.

Ретроспективна виставка містить студентські курсові та дипломні роботи за останні 25 років – від створення Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну на базі Київського промислового технікуму (1999 року) до сьогодення.

Читайте також: Під руїнами художньої академії імені Бойчука залишилися дипломні роботи студентів - ректорка

Окрім студентських, представлені й твори викладачів, котрі працювали на кафедрі раніше, і тих, які працюють тепер.

Виставка відкриється у Національному музеї декоративного мистецтва України 11 квітня о 16.00.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві внаслідок ракетного обстрілу 25 березня було зруйновано частину будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука. Зокрема було розбито спортивну залу, конгрес-хол та виставковий центр. Також суттєвих пошкоджень зазнали приміщення кафедр та авдиторії закладу.

8 квітня в академії відновився навчальний процес у змішаному форматі.

Фото: Поліна Арцибашева / guide.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-