Науковці Херсонського університету готують до евакуації зоологічну та археологічну колекції

Науковці Херсонського університету готують до евакуації зоологічну та археологічну колекції

Ексклюзив
Укрінформ
Науковці Херсонського державного університету (ХДУ) готують до евакуації колекції зоологічного та археологічного музеїв.

Про це в Івано-Франківську кореспонденту Укрінформу повідомила проректорка з навчально-педагогічної роботи Херсонського державного університету Дар’я Мальчикова.

«Ми готуємо перевозити колекцію зоологічного музею та археологічного… Ми вже отримали всі необхідні дозволи, провели описи, склали певну номенклатуру цих колекцій і готуємо все до евакуації з міста Херсон», - зазначила Мальчикова.

За її словами, рішення про евакуацію колекцій ухвалили у березні, коли внаслідок обстрілів у Херсоні стались масштабні руйнування головного корпусу Херсонського університету.

«Тоді фактично були зруйновані три поверхи університету», - додала проректорка ХДУ.

Вона запевняє, що зоологічна колекція представляє зразки раритетної флори та фауни Херсонщини, панорамні види унікальних степових біотопів.

Читайте також: Херсонський художній музей ідентифікував уже 96 робіт, викрадених росіянами

«Унікальні зразки, які містить ця колекція, потребують захисту і збереження. Колекцію перевезуть до Івано-Франківська, де вже шукають необхідне приміщення», - поінформувала Мальчикова.

У 2022 році Херсонський державний університет відновив роботу на базі Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, що в Івано-Франківську.

Як повідомляло агентство, торік до Франківська перевезли унікальну колекцію гербарію Херсонського університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-