У Києві відбувся допрем'єрний показ ветеранського фільму «Нам своє робить»

У Києві відбувся допрем'єрний показ ветеранського фільму «Нам своє робить»

Фото
Укрінформ
У Києві відбувся допрем'єрний показ ветеранського документального фільму “Нам своє робить”.

Про це повідомила пресслужба Міністерства у справах ветеранів, передає Укрінформ.

"Фільм розкриває виміри воєнного життя: від повсякденності на передовій до комічних моментів, що часто рятують психіку у найскладніших ситуаціях. Головні герої фільму - бійці з 17-ї окремої танкової бригади, медичної служби Інтернаціонального легіону, Групи Тора та Групи Молота", - йдеться у повідомленні.

Стрічка створена студією DocNoteFilms за участю об'єднання Вавилон'13. Продюсер стрічки Сергій Малярчук - переможець конкурсу “ВАРТО” від Українського ветеранського фонду Мінветеранів, який отримав фінансування на створення фільму на суму майже ₴1,6 мільйона.

“Ми маємо пам'ятати, що без мужності та самопожертви наших захисників і захисниць, без їхньої відданості справі, культури в нас сьогодні могло б і не бути. Вони стоять на передовій, захищаючи наше право на життя, на свободу, на можливість творити і розвивати нашу країну. Цей фільм є свідченням того, як наші захисники і захисниці щодня знаходять у собі сили, щоб продовжувати боротьбу. Через сміх і гумор, через моменти, які на перший погляд можуть здаватися незначними, вони підтримують один одного і показують усім нам приклад незламності духу”, - сказав Малярчук.

В.о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун зазначив, що кожен, хто пройшов чи ще проходить шлях повернення до цивільного життя, знає, що він надскладний як фізично, так і ментально. Але, за його словами, коли ти у русі, а не зі своїми думками наодинці, то легше сприймати реальність.

Читайте також: У Києві відбувся допрем’єрний показ документального фільму «Герць українських фанатів»

Я вдячний Сергію за ідею та створення фільму. Показати війну, жартуючи - це мистецтво. Але і війна без жартів це не війна. Як і кожен жарт - це своєрідне мистецтво. І тоді ти розумієш, що живеш, можеш відчувати, реагувати та реготати. Навіть у найменш слушний момент. Раджу подивитися цей фільм”, – сказав Порхун.

Стрічка створена за підтримки Українського ветеранського фонду Мінветеранів.

Фільм "Нам своє робить" вийде у прокат вже влітку.

Як повідомлялося, офіційна прем’єра політичного трилера "Вторгнення. Операція "Дунай", створеного в копродукції України, Чехії та Литви, запланована на 29 травня.

Фото: mva.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-