У Києво-Печерській лаврі відбувся саміт «1000-ліття європейської історії та культури»

У Києво-Печерській лаврі відбувся саміт «1000-ліття європейської історії та культури»

Фото
Укрінформ
У Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» відбувся саміт «1000-ліття європейської історії та культури» з нагоди 70-річчя вступу України до Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Цьогоріч ми відзначаємо 70-річчя вступу України до ЮНЕСКО. Це ювілей не просто організації, а великого міжнародного руху збереження культурної спадщини. Всі ці процеси відбуваються завдяки людям, зокрема, які долучені до процесів ЮНЕСКО в світі. Це також і ми з вами. Ми вітаємо ЮНЕСКО з таким поважним ювілеєм. Бажаємо багато років успішної діяльності як в Україні, так і по всьому світу», – сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Читайте також: Захист культурної спадщини України від агресії РФ став серйозним викликом для ЮНЕСКО - Боровець

Як повідомляв Укрінформ, в Києві стартував дводенний форум «Українська культурна спадщина #ДійЗадляСпадщини», присвячений збереженню культурної спадщини України. Подія має стати спільною платформою для громадянського суспільства, держави, культурної спільноти, міжнародних донорів та інституцій, які працюють з темою збереження культурної спадщини.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-